Bakan Kirişci: Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, barınak sorunu için İstanbul’da pilot uygulama başlattıklarını açıkladı, “Sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Konya ve Ankara Mamak’ta köpeklere yönelik şiddet eylemlerine çok sayıda tepki geldi. Hayvanseverlerin barınakların önünde eylemi devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den Kabine Toplantısı’nın ardından barınak sorununa dair açıklama geldi.

Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğunun söz konusu olduğunu, İstanbul Valiliği ile bir çalışma başlattıklarını belirten Bakan Kirişci, “Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul’un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul’un 39 ilçesi için otuzar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

İstanbul’da başlattıkları pilot uygulamanın başarılı olması halinde diğer kentlerde de benzer bir yol izleyeceklerini belirten Bakan Kirişci, “Önümüzdeki günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşlerini alacağız ve bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi. (DUVAR)