Bakan Bilgin: Sadece bir tane EYT formülü var

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hollanda ve Almanya modellerinin masa olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Bilgin, "Kamuoyunda saçma sapan formüller var. Bu formüller adına konuşanlar var. Kapsamlı bir çalışma aralık veya ocak ayında Meclis'te olur" dedi.

Bilgin, şöyle devam etti: "Sözleşmeliler ilk konumuz. Bunu bitirmek üzereyiz. İlgili çalışma grubunun çalışmasını tamamlamasının ardından konuyu sosyal taraflarla değerlendireceğiz. Eylül ayının ilk haftası bu tamamlanır. Sonrasında kamuoyuna yansır. Sonra geçici işçileri hemen çözeceğiz. Ondan sonra da taşeron işçilerin durumunu ele alacağız."

Sabah gazetesinin aktardığına göre Bilgin, "Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Hollanda ve Almanya modelleri masada değil" ifadelerini kullandı.

 

'HAZİNE VE MALİYE'NİN KONUSU'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, sendikaların, gelir vergisi tarife basamakları ve oranlarında işçiler lehine düzenleme yapılması yönündeki taleplerinin anımsatılması üzerine Bilgin, "Sendikalarımız 'toplu sözleşme yapıyoruz belli bir zam alıyoruz ama yıl sonunda aynı parayı alamıyoruz' diyor. Bu haklı bir talep ama vergi düzenlemesi Hazine ve Maliye'nin konusu. Bakanlığa daha önce iletilmişti. Şu anda öyle bir çalışma yok ama bu çözülmesi gereken bir konu" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)