Bakan Akar'dan Paris açıklaması: Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı

Bakan Akar Paris saldırısı ve sonrasında yaşananları değerlendirdi: Teröristlere yardım etmenin, destek vermenin ne kadar sıkıntılı olduğunu gördüler. 

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Suriye sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerini sürdürüyor.

Akar, TSK komuta kademesiyle 2. Ordu Taktik Komuta Yeri'nde inceleme ve denetlemelerinin ardından sınır hattı ve yurt dışındaki birliklerin komutanları ile kuvvet komutanlıkları harekat merkezlerinin katıldığı video konferans toplantısında faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

Savunma ve güvenlik konularında yaptığı değerlendirmede "Türk Silahlı Kuvvetleri, başarılı harekatlarıyla Türkiye'nin güneyinde kurulmak istenen terör koridorunu parçaladı" diyen Akar, şöyle devam etti "Hala bu tehlike var mı? Var. Böyle bir amaç var mı? Var. Buna karşı da mücadelemizi sürdürecek, yapılması gereken ne varsa yapacağız. Hiç kimse bizden sınırımızın dibinde yuvalanan terör unsurlarına müsamaha göstermemizi beklemesin."

Fransa'nın başkenti Paris'teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırılar ve sonrasındaki eylemlere de değinen Akar, "Teröristlere yardım etmenin, destek vermenin ne kadar sıkıntılı olduğunu gördüler. Bunun bir benzeri buradan çok uzakta oldu. Nerede oldu? Paris'te oldu. Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)