Bahreyn'de Sinopharm aşısı olanlara bir doz da Pfizer/BioNTech aşısı yapılacak

Nüfusunun büyük kısmına en az bir doz aşı yapmış olmasına rağmen korona vakalarının arttığı Bahreyn'de yeni karar: Sinopharm aşısı olanlara altı ay sonra Pfizer'le güçlendirici doz önerildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Körfez ülkesi Bahreyn, korona virüsüne karşı Çin menşeli Sinopharm aşısından iki doz yaptıranlara, altı ay sonra bir doz da Pfizer/BioNTech aşısı yapılacağını açıkladı. Nüfusa oranla en fazla aşı yapan ülkelerden biri olmasına rağmen korona virüsü vakalarını son günlerde ciddi artış gösterdiği ülkede, belirli gruplara iki doz Sinopharm üzerine bir doz da Pfizer aşısı tavsiye edildi.

Buna göre, 50 yaşın üzerinde olan, obezitesi bulunan veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere, Sinopharm aşısını yaptırmış olup olmamalarına bakılmaksızın, Pfizer aşısını olmaları da öneriliyor.

Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, nüfusa oranla yapılan aşı sıralamasında en üst sıralarda yer alıyor. İki ülke de aşı kampanyalarına ilk olarak Sinopharm aşısı ile başlamış, hatta mayıs ayında bu aşının düşük antikor üretmesi nedeniyle aynı aşıdan üçüncü bir dozun da yapılmasını tavsiye etmişti.

1.6 milyon nüfuslu Bahreyn'de son günlerde vaka sayıları artarken, iki haftalık kapanma kararı alınmıştı. (DIŞ HABERLER)