Bahçeli 'bölücü kebapçılar' dedi, MHP'liler fotoğraf yarışına girdi

MHP'liler, genel başkanları Devlet Bahçeli'nin "bölücü kebapçıların işsizlikte payı var" sözlerine yönelik eleştiriler üzerine, HDP ve CHP'lilerin kebap yerken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin tam olarak kimi kastettiği anlaşılamazken, bu sözleri sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. CHP'den ve Gelecek Partisi'nden Bahçeli'yi eleştiren ve ti'ye alan açıklamalar yapıldı. 

Bunun üzerine harekete geçen MHP'liler sosyal medyada HDP ve CHP'lilerin kebap yerken çekilmiş fotoğraflarını #Bölücükebapçılar etiketiyle paylaşmaya başladı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bölücü Kebapçılar... Hanisiniz.." notuyla eski HDP milletvekillerinin bir fotoğrafını koydu.   

Yönter, ikinci paylaşımında ise bu kez Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldı. Davutoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı "Bu ülkede kebapçıları bölücü ilan eden bir Genel Başkan var. Hatta bu Genel Başkan kebapçılar diyarından. Yarın sıra kimde diye simitçiler ve oto galericiler tedirgin" sözlerinin olduğu paylaşımı alıntılayan Yönter şu ifadeleri kullandı: O "Bölücü kebapçıların umudusun, serokusun...Allah yalanından, iftirandan, itibarsızlığından Türk milletini korusun..." 

Bu arada teşkilatlardan sorumlu MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba ise CHP'lilerin kebap yerken çekilmiş bir fotoğrafını aynı etiketle paylaştı. MHP'den birçok ismin de söz konusu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüldü. (HABER MERKEZİ)