Bağdat'ta Haşdi Şabi komutanına suikast

Irak'ta milis gücü Haşdi Şabi'nin komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin öldürüldü. ABD ordusu, Saadi'ye hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin hava saldırısında öldürüldüğü belirtildi.

AA'nın haberine göre, Bağdat'ın doğusunda Şiilerin yoğun yaşadığı Meştel bölgesinde Haşdi Şabi komutanı Saadi'nin kullandığı araç hava saldırısıyla hedef alındı.

Araç içerisinde bulunan Saadi'nin saldırıda yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Olay yerinde toplanan bölge halkından bir grup, "Amerika'ya hayır" sloganları attı.

İtfaiye araçlarının geldiği bölgede Irak güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri alırken sosyal medyada yayımlanan görüntülerde hedef alınan aracın alevler içinde kaldığı görüldü.

Haşdi Şabi de, Irak resmi haber ajansı İNA'ya gönderdiği açıklamada, milis gücü arasında yer alan Kataib Hizbullah'ın komutanı Abu Bakır es-Saadi'nin hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada da, "Bağdat'ın doğusunda Meştel bölgesinde bir aracın hedef alındığı, aracın yandığı ve içinde bulunanın öldürüldüğü" aktarıldı. Saldırı kaynağının ortaya çıkarılması için soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Irak hükümetinden konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD SALDIRI ÜSTLENDİ

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak Irak'ta 21.30 sıralarında bir saldırı düzenlediği duyuruldu.

Açıklamada, saldırıda, bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu olduğu iddia edilen bir Ketaib Hizbullah komutanının öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırıda sivil zayiat veya kayıp olduğuna dair bir belirti olmadığı ifade edilen açıklamada, ABD’nin askerlerini korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceği belirtildi.

Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları), çatı yapı durumundaki Haşdi Şabi'nin unsurlarından birini oluşturuyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)