Babacan'dan 'Gül' yorumlarına tepki: Erdoğan’ın trolleri yine harekete geçmiş

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 2018'de Abdullah Gül’ün ortak adaylığıyla ilgili "Ben de masadaydım" açıklamasına gelen tepkiler üzerine ‘’Sayın Erdoğan’ın trolleri yine harekete geçmiş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın AK Parti'de olduğu 2018 yılında Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak adayı olması sürecine ilişkin açıklamaları tartışma yarattı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile yorum eleştirenlere cevap veren Babacan, ‘’Sayın Erdoğan’ın trolleri yine harekete geçmiş. Saldırgan, kirlenmiş ve ülkeyi yönetme becerisini tamamen yitirmiş bu yapıdan ülkemize hayır gelmeyeceği çok açık’’ dedi. Babacan, ‘’AK Parti’ye gönül vermiş tüm iyi niyetli dostlarıma da sesleniyorum; ülkemiz bunu hak etmiyor, buna ortak olmayın.’’ ifadelerini de kullandı.

ÖZALAN: SİNSİCE ARKADAN HANÇERLİYOR

Babacan’ın açıklamalarına iktidar cephesinden bazı isimler 'ihanet' yorumu yaptı. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’2018’de Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı olması için CHP ile anlaştık’’ diyor ama kritik süreçte istifa edip zarar vermeyi doğru bulmamış. Utanmadan, sinsice arkadan hançerliyor ama zarar vermek istememiş! İki Yüzlü!’’ ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: ARKADAN İŞ ÇEVİRMEKTİR

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de "Babacan’ın yüzü kızarmadan ifade ettiği bu durumu ilkeli bir siyaset anlayışı ile bağdaştırmak mümkün değil. Hadi gelin durumun adını tam koyalım: Bunun adı riyakarlıktır, sahtekarlıktır, ihanettir, iki yüzlülüktür, sinsiliktir, utanmazlıktır, arkadan iş çevirmedir, pişkinliktir" diye paylaşım yaptı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Gazeteci Cem Küçük de twitter hesabından, ‘’Tayyip bey nelerle uğraşmış ya. En yakınındakilerden Ali Babacan, 2018’de Abdullah Gül Millet İttifakı’nın adayı olsun diye çalışmış. O tarihlerde Babacan Ak Parti’deydi. İhanetin böylesi dünyada nadir görülmüştür’’ dedi.

ESKİ CHP MİLLETVEKİLİ PEKŞEN: BEN VE 60 ARKADAŞIM TARİHTE YERİNİ ALDI

Muhalefet liderlerinden konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, 25-26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen yorumda bulundu. Gül'ün adaylığına karşı çıkan isimlerden olan Pekşen sosyal medya hesabından, ‘’Doğruları söylemekten korkmayınız. Abdullah Gül, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olamaz diyen ben ve 60 milletvekili arkadaşım siyasal tarihte birer onurlu yiğit insan olarak yerini almıştır’’ diye yazdı.

BABACAN NE DEDİ?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan dün Halk TV’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtlamış, 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ortak aday olması için muhalefetin teklif götürdüğünü açıklamıştı. Babacan, "2018'de ortak aday çıkmadı Türkiye 5 yıl kaybetti. Abdullah Gül'e teklif yapıldığında ben de masadaydım. Aday olsa kazanıyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Babacan, Gül'ün adaylığının neden gerçekleşmediği sorusuna "Olmadı çünkü ortak aday formülü son günlere kadar gider iken, ki o zaman şöyle oldu, diğer siyasi parti genel başkanları geldiler, bunu teklif ettiler, ortak adaylık konusunu. Teklif edenleri topladığınızda, eğer ortak adaylık olsaydı, rahatlıkla seçimi kazanacak bir tablo vardı ortada" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)