Parti liderlerinden Can Atalay kararına eleştiri: Artık kanun devleti bile değiliz

Siyasi parti genel başkanları, cezaevindeki TİP milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararlarının uygulanmamasına ve vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hakkında verdiği iki hak ihlali kararına rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliği, bugün mahkeme kararının TBMM'de okunması ile düşürüldü.

AYM kararlarının uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu belirten Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Paylaşımına Erdoğan'ın hesabını da etiketleyen Babacan, "Başörtüsü yasaklarına, siyasi parti kapatma davalarına karşı başvurduğunuz mahkemeleri ezip geçtiniz. Hakkı savunan yargıçlar sayesinde o koltuklarda oturup hakkı savunan Anayasa Mahkemesi'ni tanımıyorsunuz. Sayenizde artık kanun devleti bile değiliz. #CanAtalay" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: ARTIK BU İKTİDARI TANIYAMIYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

AK Parti'de olduğu dönemle bugünü kıyaslayan Davutoğlu, "Artık bu iktidarı tanıyamıyorum. Birlikte her türlü yasağa, baskıya, engellemeye karşı mücadele ettiğimiz; demokrasinin tesisi, milli iradenin egemenliği, düşünce ve inanç özgürlüğü için omuz omuza mesai harcadıklarımız, o koltuklarda oturanlar olamaz. Anayasa Mahkemesi’nin 'hak ihlali' kararı verdiği Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, seçmen özgürlüğünün ipotek altına alınması, seçilenlerin hürriyetinin tehdit edilmesidir. Bu kararı alanları kınıyorum!" dedi.

İNCE: ATALAY CEZAEVİNDE DEĞİL TBMM'DE OLMALIDIR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi kararlarını hatırlatarak Can Atalay'ın TBMM'de olması gerektiğini belirtti. 

İnce, açıklamasında "Anayasa Mahkemesi, Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı vermiştir. Can Atalay, cezaevinde değil TBMM'de olmalıdır. TBMM'nin, Can Atalay'ın Milletvekilliğini düşürmesi yanlıştır" ifadelerine yer verdi.

ÖZDAĞ: ARTIK BİR ANAYASAMIZ YOK

Sosyal medya hesabından Anayasa kitapçığının fotoğrafını paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Artık bir anayasamız yok" dedi.