Can Atalay kararı Hatay'da protesto edildi: Bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz

TİP'li Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi seçim bölgesi Hatay'da protesto edildi. Kararın halk iradesine darbe olarak nitelendirildiği açıklamada, "Bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi Hatay’da protesto edildi.

Uğur Mumcu Bulvarı’nda bir araya gelen eylemciler adına basın metnini okuyan Çetin Yalçınkaya, “Gezi’nin en güzel çocuklarından biri olan Can Atalay’ı, Hatay halkının iradesini ortaya koyarak milletvekili seçtiğini” belirterek, “Can’a milletvekili mazbatası verildi. Meclis’te adı Hatay Milletvekili olarak okundu. Meclis’teki tüm siyasi partilerin oy birliği ile Can Atalay, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tahliye edilmesine karar vermesine rağmen tahliye edilmeyerek, AYM kararı hiçe sayıldı” dedi.

'TÜRKİYE’DE ANAYASAL GÜVENCELER ORTADAN KALKTI'

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) “Yargıtay eliyle gerçekleştirilen darbe girişiminin ortağı haline geldiğini” söyleyen Yalçınkaya, kararı Türkiye’de artık bir anayasanın olmaması ve anayasal güvencelerin ortadan kaldırılmasının TBMM tarafından tescillenmesi olarak nitelendirdi.

“Biz bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz” diyen Yalçınkaya, “ölüme mahkûm edilen Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabının verileceği” belirtti.

Son olarak halka çağrı yapan Çetin Yalçınkaya, “halkın saraydan, patrondan büyük olduğunu ve mücadele etmekten başka çareleri olmadığını” ifade etti.