Azerbaycanlı muhalif siyasetçi tutuklandı

Azerbaycan'da bir mahkeme, ekonomist ve Demokrasi ve Refah Partisi Genel Başkanı Ibadoghlu hakkında 'sahte para' kanunu uyarınca 3 ay, 26 gün tutuklama kararı verdi.

Fotoğraf: Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi internet sitesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycanlı ekonomist ve muhalif siyasetçi Gubad Ibadoghlu'nun avukatı Zibeyda Sadigova, siyasetçinin 'sahte para' kanunu uyarınca tutuklandığını duyurdu.

Reuters'ın haberine göre, basın mensuplarına açıklama yapan avukat Sadigova, Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi Genel Başkanı Gubad Ibadoghlu'nun atılı suçtan mahkemeye çıkarılana kadar yaklaşık 4 ay tutuklu kalacağını belirtti. Sadigova, müvekkilinin kendisine yöneltilen suçlamayı reddettiğini kaydederek, Ibadoghlu'nun polisin adına kayıtlı bir dairede 40 bin dolar bulmasının ardından gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

'BULUNAN PARANIN IBADOGHLU İLE İLGİSİ YOK'

Avukat Zibeyda Sadigova, Gubad Ibadoghlu'nun söz konusu dairede yaşamadığını ve dairede bulunduğu ifade edilen 'paranın kendisiyle hiçbir ilgisinin olmadığını' söyledi. Avukatın bahsettiği paranın gerçek mi sahte mi olduğu netlik kazanmazken, Sadigova davanın bir kişinin iddiasına dayanarak açıldığını ve Ibadoghlu'nun tanımadığı bu kişinin Ibadoghlu'nun 'kendisine dolar verdiğini' söylediğini aktardı. Mahkeme, hakim karşısına çıkana kadar Ibadoghlu'nun 3 ay, 26 gün tutuklu kalmasına hükmetti.

Aynı zamanda ekonomist olan Gubad Ibadoghlu, İngilere'deki London School of Economics'te misafir öğretim üyesi. Ibadoghlu'nun partisinin ise Azerbaycan parlamentosunda milletvekili bulunmuyor. (DIŞ HABERLER)