Azerbaycan: Ermenistan Gence'yi vurdu, dokuz sivil öldü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek Gence kentine saldırdığını açıkladı. Rusya'nın arabuluculuğunda sağlanan ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden gelen saldırıda sekiz sivilin öldüğübelirtiliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Rus mevkidaşı Lavrov’dan Ermenistan'ı ateşkese uyması için uyarmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan'la Ermenistan arasında Rusya'nın arabuluculuğunda sağlanan kırılgan ateşkesin bir gün sonrasında, Erivan'ın Gence kentine saldırdığı belirtiliyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan birliklerinin ateşkesi ihlal ederek, ülkenin en büyük ikinci kenti Gence'ye saldırdığı yönünde açıklama yaptı.

Azerbaycan'dan yapılan açıklamaya göre, Gence’de sivil yerleşimlerin hedef alındığı saldırıda bir bina yıkıldı; dokuz sivil öldü, 34 sivil yaralandı. Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ÇAVUŞOĞLU LAVROV'LA GÖRÜŞTÜ

Bu gelişmenin ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’la görüştü. Çavuşoğlu Lavrov'dan, Ermenistan tarafını ateşkese uymaları konusunda uyarmalarını istedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN ERİVAN'A KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıva yapılan açıklamadaysa, "Ermenistan’ın insani ateşkesi ihlal ederek, bugün sabaha karşı Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye düzenlediği roket saldırısını şiddetle kınıyoruz'' denildi.

ERMENİSTAN'TAN KARŞI SUÇLAMA

Ermenistan ise bu suçlamayı yalanlayarak, Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ'daki sivil yerleşimleri vurarak ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Gence'deki görgü tanıklarından Ali Memedov ise AA'ya anlatımında, "İlk önce bir patlama sesi duyduk. Sonra ev hemen üzerimize çöktü. Ben ilk önce deprem oldu zannetim. Daha sonra ailemle birlikte enkazdan çıktık" dedi. 'Füzelerin komşularının binalarına düştüğünü' belirten Memedov, "Çocukların ve kadınların bağırışlarını duydum. Hemen onlara yardım edip, olay bölgesinden uzaklaşmaya çalıştık" diye konuştu. Bir anne ise patlamada iki çocuğunun başından yaralandığını anlattı. (AA)