Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin programı açıklandı

16-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde dünya festivallerinde boy göstermiş yapımlar sinemaseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Bu yıl Seyir Derneği tarafından 16-21 Eylül tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu. Açılış filmi, 2022 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Park Chan-Wook imzalı 'Ayrılma Kararı' olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde dünya festivallerinde boy gösteren yerli ve yabancı yapımlar sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin uluslararası seçkisi Cannes Film Festivali’nde seyirciyle buluşan ve çeşitli ödüllere layık bulunan filmlerin pek çoğuna programında yer veriyor. Bunların başında David Cronenberg imzalı 'Müstakbel Suçlar', Hirokazu Koreeda imzalı 'Bebek Servisi', Jerzy Skolimowski imzalı 'Aİ', Claire Denis imzalı 'Öğle Güneşinde Yıldızlar', Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne imzalı 'Tori and Lokita'  ve Mia Hansen-Løve imzalı 'Güzel Bir Sabah' filmleri geliyor.

TÜRKİYE SİNEMASI SEÇKİSİ

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Türkiye Sineması 2021-2022 bölümünde ise ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmiş yerli yapımları yer alacak. Türkiye Sineması 2021-2022 bölümünde; Tayfun Pirselimoğlu’nun aynı adlı kendi romanından uyarladığı, Erdem Şenocak’ın başrolünü üstlendiği 'Kerr', Ali Kemal Güven’in uzun yıllardır görüşmeyen iki lise arkadaşını bir rakı masasında buluşturduğu 'Çilingir Sofrası', Ali Tansu Turhan’ın ilk uzun metraj filmi 'Diyalog', Ziya Demirel, kızının velayeti Türkiye’de ünlü bir adam olan kocasına verilince kızını kaçırmaya karar veren Fransız Claire’in zorlu yolculuğunu anlatan Tareq Daoud imzalı 'Yaban', Nazlı Elif Durlu’nun Zuhal, Çiğdem Sezgin yeni filmi Suna, Cem Demirer’in ilk uzun metraj filmi 'Mendirek' sinemaseverlerle buluşacak. 

ÇOCUKLAR İÇİN

2019 yılında hayatını kaybeden sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan'ın hayata geçirdiği, Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları işbirliğiyle gösterimler de düzenlenecek. Bu kapsamda 'Çok Uzakta' adlı çocuk filmi gösterilecek. Sarah Winkenstette yönetmenliğindeki yapım, köylerindeki kömür madeni nedeniyle kente taşınmak zorunda kalan Ben ve yeni okulunda tanıştığı başta rakip gördüğü Suriyeli mülteci Tarık ile umut ve sevgi dolu dostluğunu konu alıyor. Film sonrasında Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları Koordinatörü ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği yönetim kurulu üyelerinden ebeveyn koçu Ayşegül Cebenoyan çocuklar için bir etkinlik düzenleyecek. 

Festival bilgilerine ve detaylı programa ulaşmak için tıklayın.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)