Ayvalık Film Festivali'nde bugün

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Festival kapsamında “Bir Zanaat Olarak Oyunculuk” paneli ve “Boyun Eğmeyen Bir Kadının Hikâyesi: Suna” söyleşisi yapılacak.

"Koudelka: Aynı Nehirden Geçmek" belgeseli Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin ikinci günü, film gösterimleri, panel ve söyleşilerle geride kaldı. Festivalin üçüncü gününde Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde 12.00 seansında Cem Madra anısına, John Cassavetes’in yönettiği "Yüzler" (Faces); 14.30 seansında ilk filmi "Kasap Havası" ile dikkat çeken Çiğdem Sezgin’in yeni filmi "Suna" izleyicilerle buluştu.

Bugün Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde ayrıca, 16.30 seansında Josef Koudelka’nın "Ruins" (Kalıntılar) adlı çalışmasının Türkiye ayağında 6 yıllık bir süreçte çekilen "Koudelka: Aynı Nehirden Geçmek" belgeseli; 19.00 seansında Senem Tüzen, Adam Isenberg ve Noah Amir Arjomand’ın yönettikleri "Eat Your Catfish" adlı belgesel ve 21.30 seansında Alman sinemasındaki feminist bakışın önemli temsilcilerinden biri olan Ulrike Ottinger’in 80. yaş gününe özel "Dorian Gray’in Magazin Basınındaki Portresi" (The Image of Dorian Gray in the Yellow Press) filmi gösterilecek. 

CÜNEYT ARKIN ANISINA 'İKİ BAŞLI DEV' GÖSTERİLECEK

Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da ise 20.00 seansında Mia Hansen-Løve’un "Güzel Bir Sabah" (One Fine Morning) adlı filmi ve 22.30 seansında George Miller’in yedi yıl sonra yönetmen koltuğuna geri döndüğü "Üç Bin Yıllık Bekleyiş" (Three Thousand Years Of Longing) filmleri izleyicilere sunulacak. 

Eski Köylü Pazarı’nda ise Cüneyt Arkın anısına Orhan Oğuz imzalı "İki Başlı Dev" filmi beyazperdede gösterilecek. 

BİR ZANAAT OLARAK OYUNCULUK PANELİ

Funda Eryiğit, Hare Sürel, Gülçin Kültür Şahin ve Nihal Yalçın’ın konuşmacı olacağı “Bir Zanaat Olarak Oyunculuk” başlıklı panel, Özen Yula moderatörlüğünde saat 16.00’da Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşecek. Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da saat 18.00’de gerçekleşecek “Boyun Eğmeyen Bir Kadının Hikâyesi: Suna” başlıklı söyleşide ise Armağan Çağlayan, Çiğdem Sezgin ve Nurcan Eren konuşmacı olarak yer alacak.

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ GERİDE KALDI

Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin ikinci günü, film gösterimleri, panel ve söyleşilerle geride kaldı. Festivalin belgesel bölümünden "Cadı Üçlemesi 15+", "Do You Like Jupiter?" ve "Dermansız"; ilk filmler seçkisinden "Beş Şeytan", uluslararası seçkiden "Aİ" ve "Müstakbel Suçlar"; Anısına bölümünden "Yedi Gün… Yedi Gece…" ve "Vicdan"; Türkiye’den Filmler seçkisinden "Diyalog"; çocuklar için sinema bölümünde ise "Çok Uzakta" adlı yapımlar 17 Eylül Cumartesi günü izleyicilerle buluştu.

Program kapsamında Noah Amir Arjomand, Ceylan Özgün Özçelik, Melik Saraçoğlu ve Volkan Üce’nin katılımlarıyla Ahmet Gürata moderatörlüğünde düzenlenen “Türkiye’de Yaratıcı Belgesel: Yeni Anlatım Olanakları” başlıklı bir de panel gerçekleşti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)