Ayşenur Arslan: Ne ekonomi ne fatura ne işsizlik... Benden daha önemli sorun yokmuş

Türk Mukavemet Teşkilatı hakkındaki sözleri nedeniyle RTÜK tarafından inceleme başlatılan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, "Ne ekonomi ne fatura ne işsizlik... Benden daha önemli sorun yokmuş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk TV'deki Medya Mahallesi programının sunucusu Ayşenur Arslan, Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) yönelik sözleri nedeniyle hakkında RTÜK tarafından inceleme başlatmasına ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimlerin kendisini eleştirmesine yanıt verdi. 

Arslan bugünkü programının açılışında, "Dün Falyalı cinayetinden hareketle bir cümle söyledim. Ne ekonomi ne fatura ne işsizlik... Benden daha önemli, benden daha ciddi bir sorun yokmuş. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, AK Parti Sözcüsü, Dışişleri Bakanı, filan partinin gençlik kolları, falan partinin milletvekili sizden söz ederse köpüre köpüre, RTÜK anında harekete geçerse kendinizi birdenbire önemsiyor gibi oluyorsunuz. Ben kendimi başkalarının beni ciddiye aldığı kadar alsam başka bir ben olurum onu biliyorum" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Ayşenur Arslan, Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı'dan bahsederken "Halil Falyalı kendini TMT, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı, Ada'da ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, bir yarı resmi bir oluşumdu" dedi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gibi isimlerin de Arslan'ı eleştirmesinin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" dedi. (HABER MERKEZİ)