Aynı yurtta 2. kez asansör paniği yaşandı

Rize Ayder KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda ikinci kez asansör paniği yaşandı. KYK, 'asansör düştü' iddialarını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'de daha önce de asansör kazası yaşanan Ayder KYK yurdunda bir kez daha bir kadın öğrenci asansörde kaldı.

Yurttan paylaşılan videoda, asansörün arızalandığı ve bir öğrencinin içeride kaldığı süre boyunca panik yaşadığı görülüyor. Videoda, öğrencinin asansörden çıkarıldığı ve yanındakiler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı görünüyor.

KYK: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, asansör düştüğü iddialarının doğru olmadığı bildirdi. Genel müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Rize Ayder Yurdu'nda asansör düştüğü iddiası doğru değildir. Söz konusu olayda gece saat 23.54'te kısa süreli elektrik kesintileri yaşanması sebebiyle içerisinde bir öğrencinin bulunduğu asansör, 3. ve 4. kat arasında çok az bir süre kalmıştır. Asansör, referans kat olarak belirlenen en yakın kata öğrencimizi emniyetli bir şekilde tahliye etmiştir. Öğrencimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

5 KASIM'DAKİ ARIZADA ÖĞRENCİLER YURDU BOŞALTMIŞTI 

5 Kasım gecesi de yine Rize Ayder KYK Kız Yurdu'nda, içinde bir öğrencinin bulunduğu sırada asansörün zemin kata çakıldığı belirtilmiş, asansördeki öğrenci panik nedeniyle bayılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yurtta kalan öğrenciler ise yurdu boşaltarak olaya tepki göstermişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucu, ani elektrik kesintisi, hızlanma veya teknik bir arıza gibi nedenlerle çalışan fren sisteminin, acil prosedür gereği zemin kata kadar inip kapılarını otomatik olarak açtığı ifade edilmişti. (HABER MERKEZİ)