Aynı soyadlı akademisyen iddiasına yanıt

Erzincan Üniversitesi'nde aynı soyadlı 4 akademisyenin kendi atamasıyla görev yaptığı iddiaları için konuşan Rektör Yardımcısı Ali Ercan Ekinci, iki akademisyenle akrabalık bağı olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Ercan Ekinci, kendiyle aynı soyadlı atamalarla ilgili açıklama yaptı. Ekinci kendisiyle aynı soyadı taşıyan iki akademisyenle hiçbir akrabalık bağı olmadığını belirtirken, diğer 2 kişinin ise akrabası olduğunu söyledi.

ATAMALAR NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Personel alımından sorumlu olan Rektör Yardımcısı Prof. Ercan Ekinci, şahsıyla aynı soyadı taşıyan hiç kimseyi üniversiteye almadığını söyledi.

Ekinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan L.O. Ekinci'nin atamasıyla ilgili şunları söyledi: "Kendisi 02.10.2019 tarih ve 30905 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan akademik personel alımı ilanına başvuru neticesinde başarılı olarak atanmaya hak kazanmış, 10.12.2019 tarihinde görevine başlamıştır. L.O. Ekinci'nin ataması üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. A. Levent döneminde gerçekleşti. Bu tarihte de üniversitede herhangi bir idari görevim yoktu."

Ekinci son olarak diğer akademisyenlerin atamaları için de aynı şeyleri söyledi.

Ekinci, "Üniversitede görev yapan ve aynı soyadı taşıyan akrabanız yok mu?" sorusuna, iki akademisyeni tanıdığını ve akrabalık bağının olduğunu ancak söz konusu akademisyenlerin atamalarında kendisinin üniversitede hiçbir idari görevinin olmadığını, ilgililerin kamuoyuna açıklanan ilanlarla üniversiteye başvurdukları söyledi. Atamaların eşit koşullarda olduğu, bilim sınavları neticesinde üniversite kurulları tarafından başarılı bulunmaları sonucu atamaların geçekleştiğini ifade eden Ekinci, iddiaları reddetti.