AYM'nin Can Atalay için mahkemeye gönderdiği sisteme saatler sonra girildi

Anayasa Mahkemesi, hak ihlali kararı verilen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın yargılamasını yapan mahkemeye yazı gönderdi. Öğlen gönderilen yazı sisteme akşam saatlerinde girildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutukluyken Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi (AYM), 25 Ekim'de hak ihlali kararı verdi. 

AYM kararına rağmen Can Atalay'ın tahliye edilmemesi üzerine avukatlar, bugün İstanbul Adliyesi'nde oturma eylemi yaptı. 

Halk TV'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Anayasa Mahkemesi'nden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir yazı daha gönderildi.

AYM'nin gönderdiği yazıda 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden kararını bildirmesi ve yeni yargılamaya ilişkin esas numarasının yazılması istendi.

AYM, gerekçeli kararında Atalay'ın tahliye edilmesi ve yeniden yargılanması gerektiğini belirtmişti. Bu yazıyla AYM, bir an önce tahliye kararı vermesi için yerel mahkemeyi bir kez daha uyarmış oldu.

Bir diğer ise bu yazı öğle saatlerinde mahkemeye geldi fakat sisteme saatler sonra girildi. Yani 13. Ağır Ceza Mahkemesi bu yazının sisteme girilmesini de geciktirmiş oldu.