AYM kararı işleme konulmadı: Mahkeme başkanı akşam adliyeye geri döndü

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı verdiği TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nden henüz tahliye edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Atalay'ın meslektaşları ve arkadaşları, Anayasa Mahkemesi kararını uygulaması beklenen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu Çağlayan Adliyesi'nde bir araya geldi. Açıklamanın ardından mahkeme kalemi önünde bekleyiş sürerken, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Mesut Özdemir'in adliyeden ayrıldığı öğrenildi. Özdemir akşam 5 sularında adliyeye geri döndü. Heyetin AYM'nin Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararıyla ilgili müzakere yaptığı öğrenildi.

'ENDİŞEMİZ VAR'

Adliye içinden alkışlarla dışarı çıkan avukatlar, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. İlk sözü alan avukat Kemal Aytaç, "Karar dün verildi ama biz hala bekliyoruz. Kimseden bilgi alamıyoruz. AYM'nin kararı mahkemeye geldi mi bilmiyoruz. Endişemiz var" diye konuştu.

'ADALET BAKANI'NIN AÇIKLAMASI HUKUKİ VE AHLAKİ DEĞİL'

Aytaç'ın ardından basın açıklamasını avukat Muzaffer Değirmenci okudu. Açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının kesin olduğuna vurgu yapıldı. Kararın gerekçesinin beklenmesine gerek olmadığına değinen Değirmenci, "Adalet Bakanı'nın kararın gerekçesinin beklenmesine yönelik açıklaması hukuki ve ahlaki değildir. Atalay'ın derhal tahliyesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'BAŞKA BİR KEPAZELİĞE İZİN VERİLMEMELİ'

Açıklamada söz alan avukatlardan Akçay Taşçı ise, Türkiye'de hukuka uygun herhangi bir adım atılmadığına değindi. "Başka bir hukuk kepazeliğine izin verilmemesi gerekiyor" diyen Taşçı, Can Atalay'ın bir an evvel tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

MAHKEME BAŞKANI ÖZDEMİR ÜYELERLE GÖRÜŞTÜ

Açıklamanın ardından mahkeme kalemi önünde bekleyiş sürerken, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Mesut Özdemir'in adliyeden ayrıldığı öğrenildi. Özdemir, akşam saatlerinde adliyeye geri döndü. Özdemir'in adliyeye dönmesinin ardından üyeler ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından mahkeme heyeti ile kalem personeli adliyeden ayrıldı. Kararla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin kısa kararı dava dosyasına girdi. Gerekçeli kararın ise bugün ya da yarın dosyaya girmesi bekleniyor. 

 

 

 

 

 

Etiketler Can Atalay TİP tahliye