AYM Dezenformasyon Yasası’nın iptal talebini reddetti

AYM, gündemine aldığı, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören düzenlemeyi bugün görüştü. AYM iptal talebini reddetti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anayasa Mahkemesi, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören düzenlemeyi bugün görüştü. AYM dezenformasyon yasasının iptali talebini oy çokluğu ile reddedildi.

Basın meslek örgütlerinin çağrısıyla başlatılan nöbete çok sayıda gazetecinin yanı sıra dezenformasyon yasası gerekçe gösterilerek tutuklanan ve hafta başında tahliye edilen gazeteci Tolga Şardan da katıldı.

ŞARDAN: BENİM YAŞADIĞIM İLK DEĞİL 

“Benim yaşadığım ilk değil. Daha önce de meslektaşlarımız bunu yaşadılar. Biz farklı süreçlerin altında kalan bir meslek grubu olarak böyle süreçleri yaşıyoruz” diyen Şardan, AYM’nin doğru bir karar vermesini umduğunu söyledi.

‘İÇERİDEN ALDIĞIMIZ İLK BİLGİLER RAPORTÖRÜN İYİMSER OLDUĞU YÖNÜNDE’

Toplumun doğru haber alma hakkı olduğunu ifade eden Şardan, “İçeriden aldığımız ilk bilgiler raportörün biraz daha iyimser olduğu yönünde. Ümit ediyorum mesleğimiz açısından iyi bir zemin olur” dedi.

AYM’nin yasanın ilgili maddesinin görüşmesine başladığı bilgisini alan gazeteciler, serbest kürsü kurarak yasaya itirazlarını dile getirmeye başladı. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekteteri Kenan Şener, “İptal kararı çıkana kadar buradayız, nöbetteyiz” dedi. (DUVAR)

 

Etiketler AYM dezenformasyon