Aydın Doğan: Yaptığım gazeteciliğin hesabını vermeye amadeyim

"Yazlığında Mesut Yılmaz'ı pijamayla karşıladı" iddiasına tepki gösteren Aydın Doğan "Doğan Grubu bağımsızlık mücadelesi verdi iktidara karşı. Yaptığım gazetecilikle iftihar ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, 'Başbakanı şortla karşıladı' iddiası üzerine telefonla canlı yayına katıldı.

Habertürk yayınına bağlanan Doğan, "Tacettin Bey diye Akşam gazetesi yazarı, benim pijama ile Başbakan'ı karşıladığım iddiasını bulundu. Bu fevkalade yanlış ve terbiyesiz bir laftır. Bunu Türkiye'de söyleyen adam basını terk etti gitti, Türkiye'yi de bıraktı. Uzanlar'ın yayın organı bunu yayınladı... Bu ahlak dışı bir yayındır. O zaman da intikam almak için bunu yazdılar. Bir gazetecinin böyle söylemesi ayıp geldi" dedi.

'İKTİDARA KARŞI BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VERDİ'

Taceddin Kutay'ın "Misal olarak şort dedim, kusura bakmayın. Sizin eşofmanlı fotoğrafınız var" söylemine ise Doğan, "Benim eşofmanlı görüntüm yok. Kemer var. Mesut Bey geldi, oturuyorduk. O haliyle yolculadık. Altımda kot pantolonum üstümde tişörtüm vardı. Ben bir ameliyattan gelmiştim, hastaydım. Mesut Bey geçerken geçmiş olsun için uğradı" yanıtını verdi.

Aydın Doğan, Kutay'ın "Doksanlı yıllarda Doğan Medya'nın iktidar erki olduğunu tartışmıyoruz değil mi?" sorusuna ise şunları söyledi: "Ne demek iktidar erki? Doksanlı yıllarda Doğan Medya, Türkiye'de bağımsız medya, prensipleri olan, mücadele kaydeden, haksızlıklara uğrayan... Kuvvetli bir medya grubuydu. Avrupa'nın en büyük dördüncü medyasıydı. Bağımsızlık mücadelesi verdi iktidara karşı. Hiçbir gazeteci arkadaşımız kindar ve şahsi bir yayın yapmadı. İlkelerimiz vardı. 40 yıl gazete sahipliği yaptım, 40 dakikasının 40 saniyesinin hesabını vermeye amadeyim." 

'İFTİHAR EDİYORUM'

Kutay'ın "28 Şubat döneminde biz bu kadar demokrat bir Doğan Medya hatırlamıyoruz. 28 Şubat dönemi doğrudan Hürriyet üzerinden dizayn edildi" sorusuna ise Aydın Doğan şu yanıtı verdi: "O '411 el kaosa kalktı'nın hesabını genel yayın müdürü verir. Ama onu da bir paşa söyledi galiba. Bizim uydurma manşetimiz değildir, söylenen bir sözdür.

Türkiye zaten bugün görüyor. Benim gazetecilik yaptığım günlerdeki Türk basınıyla, bugünkü durumu görüyor. Ben yaptığım bu gazetecilikle iftihar ediyorum. Ben şerefimle yaptım bu işi ve şerefimle ayrıldım." (HABER MERKEZİ)