Avusturya'da alkollü müşterilerinin saatlerini çalan Türk taksici yakalandı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir yıldan uzun süredir alkollü müşterilerinin kol saatlerini çaldığı ileri sürülen 33 yaşındaki Türk taksici gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'nın başkenti Viyana'da alkollü müşterilerinden 600 bin euro değerinde toplam 39 kol saati çaldığı iddia edilen Türk taksicinin yakalandığı açıklandı.

Kurier gazetesinin aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan polis sözcüsü Philipp Haßlinger, halihazırda 60 kişinin pahalı saatlerinin taksici tarafından çalındığı yönünde kendilerine başvurarak ihbarda bulunduğunu bildirdi. 33 yaşındaki Türk taksici, aylar süren inceleme ve soruşturmaların ardından bir hafta önce yakalandı. Başta 39 kişinin saatlerinin çalındığı ifade edilirken, polisin duyurusunun ardından saatlerinin benzer şekilde çalındığı ihbarını yapanların sayısı 60'a yükseldi. Polis, sonradan ihbarda bulunan kişilerin saatlerinin de aynı kişi tarafından çalınıp çalınmadığını teyit etmeye çalışıyor. 

İLK HIRSIZLIK 2022 YAZ AYLARINDA YAŞANDI

Avusturya basınına yansıyan haberlere göre, taksici, son bir yıldır düzenli olarak gece çalışıyor ve özellikle alkollü müşterileri arabasına alıyordu. Haberlerin basına ilk yansıdığı 2023 yılının başlarında 22 olay polise ihbar edilmiş, fakat taksici ya da taksi hakkında somut bir bilgiye ulaşılamamıştı. O dönemde yaşadıklarını anlatan kişiler, taksici tarafından kendilerine sakız içinde bayıltıcı bir madde verildiğini söylemişti. 

Viyana Emniyeti'nden Martin Roudny, ilk hırsızlık vakasının 2022 yazında yaşandığını, taksicinin şehir merkezinde iyi giyimli, tercihen erkek müşterileri hedef aldığını ifade etti. Buna göre, taksicinin yanına yaklaşarak taksiye ihtiyacı olup olmadığını sorduğu alkollü kişilerin çoğu gerçekten taksi ya da Uber çağırmış oluyordu ve gelen aracın kendi çağırdıkları araç olduğunu düşünerek taksicinin arabasına biniyordu. 

SOYULDUKLARINI ARAÇTAN İNDİKTEN SONRA FARK EDİYORLARDI

Saatleri çalınan kişiler ise ancak araçtan indikten sonra soyulduklarını fark ediyordu ancak taksicinin fiziksel özellikleri, aracın modeli ya da plakası hakkında bilgi veremiyorlardı.

Fakat bir seneden uzun süredir devam eden çalışmalar sonucunda taksici 4 Eylül Perşembe akşamı yakalandı. Söz konusu müşteri ve taksici profiline uyan iki kişiyi tespit eden polis memurları, araçtan inmek üzere olan müşteriye kol saatinin halen kolunda olup olmadığını sordu. Müşteri 'hayır' deyince taksicinin üzeri arandı ve cebinde Rolex marka saat bulundu. Operasyon sırasında bir polis memuru yaralanırken, taksicinin arama yapılan evinde de çok sayıda pahalı kol saati bulundu. (DIŞ HABERLER)