Avusturya ekibi yeniden Hatay'da çalışmaya başladı

Avusturya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Michael Bauer, "Askerlerimiz yeniden arama ve kurtarma çalışmalarına başladı" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da arama-kurma çalışmalarına katılan Avusturya ordusuna bağlı ekipler, yeniden çalışmaya başladı. Avusturya ordusuna bağlı ekip, 'güvenlik endişesi' nedeniyle kurtarma operasyonlarını askıya aldığını açıklamıştı. Avusturya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Michael Bauer, Twitter paylaşımında, "AFDRU ekiplerimizin korunması görevini Türk Ordusu üstlendi. Askerlerimiz yeniden arama ve kurtarma çalışmalarına başladı" dedi. 

Bauer, daha sonra yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası ekiplerin çalışmalarına bugün ara verilmek zorunda kalındı çünkü yardım görevlilerinin güvenliği risk altındaydı. Yaklaşık 14.30'dan bu yana, aralarında köpeği Boom ile Markus Gruber'in de bulunduğu ekiplere Türk güvenlik güçleri de eşlik ediyor ve yeniden arama yapıyorlar."

Avusturya ekibinden sorumlu Üstteğmen Pierre Kugelweis, Avusturya Haber Ajansı'na (APA) verdiği demeçte, bölgedeki farklı gruplar arasında gerilimin arttığını söyleyerek, 'silahla ateş edildiği' bilgisinin de kendilerine ulaştığını aktarmıştı. Kugelweis, Hatay'daki bölgelerinde kalmaya devam edeceklerini ve yardım gerekmesi halinde hemen görev almak üzere hazır bekleyeceklerini duyurmuştu.

ALMANYA DA DURDURMUŞTU

Avusturya'nın ardından, Almanya'dan Hatay'a gelen ekibin de 'güvenlik endişesi' nedeniyle arama-kurtarma faaliyetlerine ara verdikleri duyurulmuştu. Kurtarma kurumunun sözcüsü Stefan Heine, Hatay'da 'güvenlik durumunun yakın zamanda değiştiğini' söyleyerek, "Farklı gruplar arasında giderek daha fazla çatışma haberleri geliyor ve ateş de ediliyor" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)