Avusturya Başbakanı Kurz: Türkiye'de insan hakları vahim durumda, buna göz yumamayız

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, AB Liderler Zirvesi öncesinde gündemi değerlendirdi. Kurz, "Türkiye'de insan hakları vahim durumda, buna hoşgörü gösteremeyiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye ile Gümrük Birliği ve sığınmacı anlaşmalarının güncellenmesinin ele alınacağı AB zirvesi öncesinde Ankara'ya insan hakları eleştirisi getirdi. Kurz, "Türkiye'de insan hakları vahim durumda, buna hoşgörü gösteremeyiz" dedi.

Avusturya Başbakanı, AB'nin sığınmacılara ev sahipliği yapan ülkeleri desteklemesi gerektiğini de söyleyerek, "Biz sığınmacıların Avrupa'ya gelmesini önlemek için komşu ülkelerde kalmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kurz, Almanya ile Fransa'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir AB zirvesine davet etme önerisini de değerlendirdi. Öneriyi memnuniyetle karşıladığını belirten Kurz, "Rusya ile diyaloga yönelik hareketlenme görmekten çok memnunum. Coğrafi olarak biz Rusya'ya ABD'den daha yakınız. Ukrayna gibi meseleler bizi ABD'den çok daha fazla etkiliyor. Dolayısıyla ABD-Rusya diyaloguna sadece seyirci kalamayız. Moskova ile diyalog keskinlikle sadece Washington'a bırakılacak bir iş olmamalıdır" ifadelerini kullandı. (Sputnik)