Avustralya’da 2,4 ton kokain ele geçirildi: ‘Yıllık tüketimin yarısı’

Batı Avustralya Polis Birimi, ülkeye sokulmaya çalışılan 2,4 ton kokainin ele geçirildiğini duyurdu. Bu miktar, ülkede bir yılda tüketildiği tahmin edilen kokain miktarının yarısına eşdeğer.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Avustralya Polis Birimi, “Kayın” adı verilen ve 6 hafta süren bir operasyonun sonunda ülkeye sokulmaya çalışılan 2,4 ton kokaini ele geçirdiklerini duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, Avustralya’ya giden bir gemide kasım ayında ele geçirilen 677 milyon dolar değerindeki 2,4 ton kokain, Avustralya’da bir yılda tüketildiği tahmin edilen toplam kokain miktarının yarısına tekabül ediyor. 

12 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA 

Polisin açıklamasına göre, ABD ve Avustralya polisinin ortak yürüttüğü operasyonla Güney Amerika açıklarında durdurulan gemideki 2,4 ton kokaine el konuldu. Kaçakçılığı yapan uluslararası uyuşturucu şebekesinin çökertildiği ifade edilen açıklamada, kokaini Avustralya’da dağıtması planlanan ve Meksika uyuşturucu karteli ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen 12 Avustralya ve ABD vatandaşı gözaltına alındı.

Batı Avustralya Emniyet Müdürü Col Blanch, "Operasyon uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına bir mesaj veriyor: Ölümcül uyuşturucularınız burada hoş karşılanmıyor” dedi. 

KARGO, SAHTE KOKAİN İLE DEĞİŞTİRİLDİ

Operasyonla ilgili paylaşılan detaylara göre, uyuşturucu kartelinin kokaine el konulduğundan haberdar olmayan Avustralya kolu, sevkiyatı 28 Aralık civarında almayı bekliyordu. Batı Avustralya Polis Birimi, kargoyu aynı ambalajı kullanarak sahte kokain ile değiştirdi ve Avustralya'nın Perth şehrinin 40 deniz mili batısına bıraktı. Kargo insansız hava aracı ve helikopterler ile gözetim altında tutuldu. Yetkililer, 30 Aralık'ta üç kişiyi 1,2 ton sahte kokainle birlikte yakaladı. 13 Ocak’a kadar operasyon kapsamında dokuz kişi daha gözaltına alındı. (DIŞ HABERLER)