Avukatlar meslektaşları Bakırtaş'ın katledilmesini protesto etti

İzmir'in birçok ilçesinde bulunan adliye binaları önünde bir araya gelen avukatlar, meslektaşları Servet Bakırtaş'ın silahlı saldırı sonucu katledilmesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İstanbul Barosu üyesi avukat Servet Bakırtaş'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle 7-8 Temmuz tarihlerinde duruşmalara girmeme kararı alan İzmir Barosu, şiddeti ve saldırıları protesto etmek için adliye önünde basın açıklaması düzenledi. Adliye önünde toplanan avukatlar “Bir yanda ekonomik şiddet öbür yanda ölüm yeter artık” yazılı pankart taşıyarak sık sık “Savunma susmadı susmayacak” sloganları attı. Avukatlar adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatların bir yandan ekonomik sıkıntılar diğer yandan ölümle mücadele ettiklerini ifade etti.

Yücel, “İstanbul barosuna mensup bir meslektaşımızın mesleki faaliyetleri nedeniyle uğradığı bir saldırı sonucunda katledildiğini öğrendik. Avukata yönelik şiddetin durdurulması, avukatın ötekileştirilmesinin önüne geçilmesi için önlemlerin alınması gerektiğini aylardır, yıllardır söylüyoruz. Avukatların üvey evlat olarak görülmekten vazgeçilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Ama Maalesef yaşadığımız şey üvey evlat avukatlar ve sıkıntılar. Bir yanda ekonomik şiddet diğer yanda ölüm. Bizi içine hapsetmeye çalıştıkları alan burası. Bu alana sığmayacağız ve yıkıp geçeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Çünkü biz kararlıyız” dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar adliye önünde yürüyüş düzenledi.

'HER TÜRLÜ SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELEDE EDECEĞİZ'

Öte yandan İzmir'in birçok ilçesinde bulunan adliyelerde de avukatlar iş bırakarak şiddet ve saldırıları protesto etti. Torbalı ve Urla Adliyesi önünde toplanan avukatlar yaptıkları açıklamada, avukatların uzun bir süredir yaşamakta oldukları sosyo-ekonomik sorunların, son dönemde ülke çapında yaşanan ekonomik ve mali kriz ile birlikte olağan dışı bir şekilde arttığını söyledi.

Bu durumun pek çok avukatın mesleğini sürdürebilmesini imkânsız kıldığını dile getiren avukatlar, “Avukatların karşı karşıya kaldıkları ekonomik şiddetin boyutları, başta mesleğe yeni katılan meslektaşlarımız olmak üzere her birimizin hayatlarını derinden etkileyecek, avukatlık ve savunma hizmetlerinin verilmesini engelleyecek seviyeye ulaşmıştır. Türkiye Barolar Birliği’nin ve baro yönetimlerimizin bu büyük çaplı sorunun derinleşmesinin önüne geçilebilmesi için yaptığı uyarılar ve girişimler maalesef görmezden gelinmiştir” dedi. Avukatlar başta ekonomik olmak üzere her türlü sorunların çözümü için kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. ( DUVAR)