Avukatlar adli yıl açılışında taleplerini yineledi: Hakkımızı alacak gücümüz var

2023-2024 adli yıl açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, avukatların taleplerini bir kez daha dile getirerek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, 2023-2024 adli yıl açılışı dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, “Avukatlığı itibarsızlaştırmanıza avukatları yoksullaştırmanıza karşı söyleyecek sözümüz, hakkımızı alacak gücümüz” yazılı pankart açtı.

Avukatlar adına konuşan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, “Yeni bir adli yılın başlangıcındayız. Bugün, mutlu ve huzurlu olmayı, tarafsız ve bağımsız bir yargı düzeni içerisinde, mesleğimizin saygınlığına uygun, emeğimizin karşılığı olan ve hak ettiğimiz koşullarda mesleğimizi ifa etmeyi ne çok isterdik değil mi?” dedi.

YILMAZ, AVUKATLARIN TALEPLERİNİ ANLATTI

Uzun yıllardır Türkiye’de siyasal iktidarın, otoriter ve baskıcı rejimini hukuk devleti, emir komuta zincirindeki yargı sistemini ise hukuk ve adalet olarak sunmaya çalıştığı ağır bir dönemi yaşadıklarını söyleyen Yılmaz, 6 Temmuz’da, Adalet Bakanı ile yapacakları görüşme öncesi dile getirdikleri talepleri hatırlattı.

İzmir Barosu olarak avukatların taleplerini gündemde tutmak, yaşama geçirilmesini sağlamak için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Yılmaz, 20 Temmuz’da başlattıkları “Sorunlarımız tatile girmiyor” başlıklı kampanya kapsamında bakanlıklara, İzmir Valiliği’ne ve resmi kurumların bağlı bulunduğu genel müdürlüklere ilettikleri talepleri şöyle sıraladı:

- Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nin günümüz ekonomik koşullarına göre güncellenmesi,

- CMK ve Adli Yardım ücretlerinin zamanında ödenmesi, CMK Ücret Tarifesinin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile eşitlenmesi,

- Avukatlık ücretinden KDV alınmamasını ya da yüzde 1’e indirilmesi,

- Yüksek SGK primi ödememize rağmen düşük emekli maaşına mahkum edildiğimiz sosyal güvenlik sisteminin değiştirilmesi,

- Genç avukatları destekleyecek faizsiz ve uzun vadeli kredi verilmesi,

- Kamu avukatlarının sorunlarının çözülmesi,

- Meslek tekelinin genişletilmesi,

- Resmi kurumlarda ve adliyelerde avukatın bilgi almasını, kayıt incelenmesini engelleyen uygulamaların kaldırılması,

- Stajyer avukatlara özlük haklarının tanınması,

- Harçlara, tebligat ücretlerine ve tüm yargılama giderlerine yapılan fahiş zamların geri alınması,

- Hukuk eğitiminin nitelikli hale getirilmesini ve yeni hukuk fakültesi açılmaması.