Avukatı açıkladı: Vegan yemek verilmeyen Bankman-Fried hapishanede ekmek ve suyla yaşıyor

Kripto para borsası FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın avukatı, müvekkiline talep ettiği vegan diyetin sağlanmadığını, kendisinin bu yüzden sadece ekmek ve su ile beslendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla kefaleti iptal edilerek tutuklanan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın tutulduğu hapishanede ekmek ve su ile yaşadığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan avukatı Mark Cohen, Brooklyn Metropolitan Tutukevi'nde yeterli gıda bulunmamasının müvekkilinin ekimde görülmesi beklenen duruşmaya hazırlanma yetisini sekteye uğrattığını söyledi.

'ADHD İLACI DA VERİLMİYOR'

The Guardian gazetesinin haberine göre, müvekkilinin hapishane koşullarıyla ilgili mahkemede konuşan avukat Cohen, Bankman-Fried'a talep ettiği vegan yiyeceklerin sağlanmadığını, kendisinin de bu sebeple su ve ekmekle beslendiğini belirtti.

Müvekkiline dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (ADHD) tedavisi için Adderall ilacının da sağlanmadığını anlatan avukat, "İlkelerini takip ettiği için şu anda kelimin gerçek anlamıyla sadece ekmek ve su ile besleniyor" ifadelerini kullandı. Cohen, depresyon tedavisi için müvekkiline sağlanan Emsam ilacının da azalmaya başladığı bilgisini paylaştı. 

Ne olmuştu?

Kripto para borsası FTX, 2022 yılının kasım ayında iflas etmiş, şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried'ın da istifa ettiği açıklanmıştı. Bankman-Fried, aralık ayında ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalar'da gözaltına alınmıştı. ABD'ye 21 Aralık 2022'de teslim edilen Bankman-Fried'ın duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması kararlaştırılmıştı. Dolandırıcılık ve kara para aklama dahil çeşitli suçlardan yargılanan Bankman-Fried, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Sam Bankman-Fried, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle 250 milyon dolarlık kefaleti iptal edilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi. (DIŞ HABERLER)