Avukat Aryen Turan: Kürtlerin konuşmasına tahammül edemiyorlar

Kürtçe “Jin, jiyan, azadi” sloganı nedeniyle saldırıya maruz kalan avukat Aryen Turan, “Hiçbir şekilde Kürtlerin konuşmasına tahammül edemiyorlar. Biz buna karşı geri adım atmayacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir Barosu, 2022-2024 Olağan Genel Kurulu ikinci gününde Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda devam ediyor. Bugün yapılacak seçimde, baro üyesi avukatlar başkan, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve TBB delegelerini seçecek.

Genel Kurulun ilk gününde Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) adına konuşma yapan Avukat Aryen Turan’ın, HDP binasına düzenlenen saldırıda öldürülen Deniz Poyraz ve İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Jina Amini'yi anarak konuşmasını “Jin, jiyan,azadi” sloganıyla tamamlaması gerginliğe neden olmuştu. “Kadın, yaşam, özgürlük” anlamına gelen Kürtçe slogana tepki gösteren Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’na mensup avukatlar, ÖHD’li avukatlara sözlü ve fiziksel saldırı girişiminde bulundu.

'YAŞANAN HUKUKSUZLUKLARA DEĞİNDİM'

Yaşananlara ilişkin konuşan avukat Aryen Turan, gün içerisinde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, yaşanan saldırı girişimini şu sözlerle anlattı;

“Sahneye çıktığımda Türkiye'deki hukuksuzluklara, Aysel Tuğluk'un durumuna ve hasta tutsaklara değindim. Yine Şenyaşar Ailesi'nden bahsettim. O esnada yuhalamalar ve gürültüler başladı. Konuşmam bitene kadar bu durum böyle devam etti. Sahneden inerken bana doğru gelerek 'Kahrolsun PKK' gibi sloganlar attılar. 'Yiyorsa dağa çıkın' gibi söylemlerle hakaret ettiler. Durum böyle olunca arkadaşlarım da beni korumak için yanıma geldiler. O arada arkadaşlarıma da yöneldiler. Orada kısa süreli bir arbede yaşandı.”

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Yaşananların ardından sahneden de hedef alınmaya devam edildiğini söyleyen Turan, “Burası PKK'nın kürsüsü değil. Bu alçaklıktır” gibi ifadelerin kullanıldığını belirtti. Turan, “Tamamen ve Kürt ve kadın düşmanlığı üzerinden bu saldırı yaşandı. Daha sonrasında konuşma yapan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de bunun düşünce özgürlüğü olduğunu, herkesin sözünü söyleyebileceğini belirterek o da konuşmasını 'Kadın, yaşam, özgürlük' sloganıyla bitirdi. Bu Kürt ve kadın düşmanlığının göstergesidir. Hiçbir şekilde Kürtlerin konuşmasına tahammül edemiyorlar. Biz buna karşı geri adım atmayacağız. Bu sloganı her yerde dillendirmeye devam edeceğiz” dedi.