Avrupa'da günlük vaka sayıları 1 milyona dayandı

Korona virüsünün çok daha bulaşıcı olan Omicron varyantı nedeniyle Avrupa'daki vaka sayıları rekor seviyelere yükseldi. ABD'de Dr. Fauci, yeni varyant çıkmazsa pandeminin son bulabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün Omicron varyantı dünya çapında hızla yayılmaya devam ederken, Avrupa kıtasında günlük vaka sayıları rekor seviyelerde seyrediyor. Fransa, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan'da son bir günde salgının başından bu yana en yüksek vaka sayıları kaydedildi.

FRANSA YARIM MİLYONA YAKLAŞTI

Fransa'da dün, günlük vaka sayısı yarım milyona dayandı; 464 bin 769 kişinin testi pozitif çıktı. Bu, salgının başından bu yana herhangi bir ülkede kayıtlara geçen en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Ülkede Covid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı da yüzde 23,9'a yükseldi. Son 24 saatte 375 kişinin virüs nedeniyle öldüğü açıklandı.

ALMANYA İLK KEZ 100 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Almanya da bugün, salgının başından bu yana en yüksek yeni vaka sayısını raporladı; günlük sayı ilk kez 100 binin üzerine çıktı. Robert Koch Enstitüsü'nden (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede son bir günde 112 bin 323 yeni vaka saptandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 8 milyon 187 bine yükselirken, son 24 saatte 239 kişinin virüs nedeniyle öldüğü ve toplam can kaybının 116 bin 81'e çıktığı belirtildi. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Omicron dalgasının henüz zirve yapmadığını ve sayıların şubat ortasına kadar artmasını beklediklerini açıkladı. Lauterbach, raporlanmayan vaka sayılarının ise iki kat yüksek olabileceğini söyledi.

İTALYA, ÇEK CUMHURİYETİ VE BULGARİSTAN DA REKOR KIRDI

İtalya da 228 bin 179 vaka açıkladı. Bu,  salgının başından beri en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti. Öte yandan, Çek Cumhuriyeti 28 bin 469, Bulgaristan da 11 bin 181 yeni vaka ile salgının başından bu yana en yüksek sayıları raporladı. Romanya'da da son bir gündeki sayı önceki güne iki kattan fazla arttı; 16 bin 760 yeni vaka açıklandı.

BREZİLYA VE MEKSİKA'DA ARTIYOR

Brezilya ve Meksika'dan da son günlerde rekor vaka haberleri gelirken, ABD'de salgın yönetiminden sorumlu en yetkili isim olan Dr. Anthony Fauci 'yeni bir varyantın ortaya çıkmaması halinde Omicron'un pandemiyi endemiye dönüştürebileceğini' söyledi. Endemi, bir hastalığın nüfusta sürekli olarak görüldüğü ama alarm verici seviyede yüksek sayıda kişiye bulaşmadığı ve günlük yaşamı aksatmadığı durumlara deniyor.

FAUCI: ENDEMİYE GEÇİLEBİLİR

Çevrimiçi olarak düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Fauci de, Omicron'un endemiye geçişi sağlamasını umduğunu belirtse de, yeni varyant uyarısı yaparak, "Fakat bu sadece, öncekine kıyasla bağışıklık sisteminden kaçabilen yeni bir varyantın ortaya çıkmaması halinde gerçekleşebilir" dedi. Fauci, çok yüksek bulaşıcılığı olan Omicron'un Delta varyantının ağır hastalığa yol açan özelliklerini taşımaması için de "Şanslıydık" yorumu yorumu yaptı. (DIŞ HABERLER)