Avrupa ülkelerinde yaşanan vize krizi tatilcileri Dubai’ye yönlendirdi

Avrupa ülkelerine yapılan başvurularda yaşanan vize süreçlerinin uzun sürmesi ve çoğunlukla ret kararının çıkması, yurt dışına seyahat etmek isteyenleri farklı alternatiflere yönlendiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dubai, Ramazan Bayramı’nda tatile gitmek isteyenlerin gözde rotalarından biri oldu.

Dubai Ekonomi ve Turizm Bakanlığı (DET) verilerine göre, 2023’te Dubai’yi ziyaret eden turist sayısı kayıtlara 17,15 milyon olarak geçti. Dubai ziyaretçilerinin her geçen gün artığını belirten kurumun ocak ayında yaptığı açıklamada geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artışla 1,77 milyon ziyaretçi ağırlandığı yer aldı.

HOİ Health Turizm Genel Müdürü Burak Akdemir, Ramazan Bayramı’nda yurt dışı tatil planı yapanların Avrupa ve ABD destinasyonları için vize engelleri sebebiyle rotasını Birleşik Arap Emirlikleri’nin turizm merkezi Dubai’ye çevirdiğini açıkladı.

Dubai’de kurdukları MBD Travel LLC şirketiyle 6 aylık denetim sürecini başarıyla tamamladıklarını dile getiren Burak Akdemir, “Dubai’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarımıza vize, rehberlik ve tur organizasyonu hizmetleri sunuyoruz. DubaiVizeal.com platformumuzla Dubai Ekonomi ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Turist Vizesi Vermeye Yetkili Kurum' unvanı aldık. Orada bu unvana sahip tek Türk şirketiyiz. Böylece bordo pasaport sahiplerine aynı gün vize imkanı sunabiliyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)