Avrupa Şampiyonu kadınlara tarifeli, aktarmalı yolculuk, erkek futbolculara özel uçak

Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı bu kez de Japonya'ya tarifeli ve aktarmalı uçakla gitti. A Milli Futbol takımı ise Hollanda'ya özel uçakla uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndan birincilikle dönen ve tüm ülkede büyük coşku yaratan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, final maçının ardından Türkiye'ye tarifeli uçakla, ekonomi bölümünde dönmesi tepkilere neden olmuştu.

Türkiye tarihinin en büyük spor başarılarından birine imza atan Kadın Voleybol Takımı, Tokyo Olimpiyatları elemeleri için Japonya'ya da yine tarifeli uçakla, üstelik aktarmalı uçuşla yolculuk yaptı. Kore Havayolları ile yolculuk yapan milli sporcular, Seul aktarmasının ardından 16 saat sonra Tokyo'ya vardı.

Kadın voleybolcuların zorlu yolculuğundan 1 gün sonra ise A Milli Futbol Takımı, Japonya ile oynayacağı özel maç için Hollanda'ya gitti. AA'nın aktardığı habere göre, futbolcular ve teknik ekip "yoğun güvenlik önlemleri altında" Hasan Polatkan Havalimanı'ndan özel uçakla Hollanda'nın Maastricht Aachen Havalimanı'na hareket etti.

Futbol Takımı, sonucu nedeniyle tartışma yaratan Ermenistan maçına da hemen tüm seyahatleri gibi özel uçakla gitti. Milli Takımın özel uçakla yolculuğu ise Twitter'da Millî Futbol Takımlar resmi hesabından paylaşıldı.

  A Milli Voleybol Takımının Brüksel’den kupayla dönüş yolculuğu tepkilere neden olurken bu durumun Japonya yolculuğunda da tekrarlanması, sosyal medyada hükümetin kadın sporculara verdiği değeri ve spor politikalarını bir kez daha tartışmaya açtı. 

Sosyal medyada Filenin Sultanlarının kupa dönüşü Brüksel yolculuğu için "Otobüsle getirseydiniz" şeklinde yorumlar yapıldı. (HABER MERKEZİ)