Avcılar'da saldırıya uğrayan işçi için protesto gösterisi

Avcılar'da yol kenarındaki kabloları toplamaya çalışırken saldırıya uğrayan ve hastaneye kaldırılan belediye işçisi Burak Özdemir için eylem yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Avcılar ilçesinde temizlik işçisinin görevini yaptığı sırada yumruklu ve tekmeli saldırıya uğraması protesto edildi.

AA'nın haberine göre, Belediye-İş Sendikasına bağlı işçiler, Avcılar Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Burak Özdemir'in dün Merkez Mahallesi Menekşe Sokak'ta yerdeki kabloları topladığı esnada, bir otomobil sürücüsünün yumruklu saldırısına uğramasını protesto etmek amacıyla Marmara Caddesi'ndeki deprem anıtının önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, işçilerin zorlu şartlarda herkesin iğrendiği çöpleri elleriyle topladıklarını, her türlü meslek hastalığıyla karşı karşıya kalarak hizmet ettiklerini söyledi.

Doğan, insanların salgın hastalıklardan korunması için çok sayıda arkadaşlarını kaybettiklerini belirterek, karşılığında teşekkür beklerken saldırılara, darplara ve hakaretlere maruz kaldıklarını ifade etti. 

Belediye yönetiminden çalışanların şartlarının iyileştirilmesini talep eden Doğan, "Aldığımız ücretlerin insanca bir ücret olması, çalışma koşullarının ve imkanlarının iyileştirilmesi, düzenlenmesi, iş ve can güvenliği tedbirlerinin alınması işverenin görevi ve sorumluluğu altındadır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)