Avcılar Belediyesi'nde grev başladı

Toplu iş sözleşmesi süreci olumsuz sonuçlanan Avcılar Belediyesi'nde işçiler greve çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avcılar Belediyesi'nde işçiler taleplerinin kabul edilmemesi üzerine bugün itibariyle greve çıktı.

DHA'da yer alan habere göre; İşçiler haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtirken, belediyeden grev öncesi yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığına işaret edildi.

Belediye-İş Sendikası, belediyenin greve çıkan işçilerden ıslak imzalı dilekçe istemesinin işçilere yapılan baskı ve grev kırıcılığı olduğuna işaret ederken, işçiler bu sabah itibariyle belediye binası önünde bir araya geldi. Ambarlı Mahallesi'nde toplanan işçiler, Avcılar Belediye Binası'na kadar yürüdü.

İşçiler taleplerin dile getirildiği sloganlar atarken belediye binasına gelen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli protesto edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada ise, “Toplu iş sözleşmesi süreçlerinde genellikle uzlaşmaz tavır sergileyenin işveren olduğu dünyamızda Belediyemizdeki görüşmelerde anlaşılmaz bir şekilde uzlaşmayan taraf sendikanın Ankara’daki yöneticileri olmuştur. Bu tutum oldukça manidar ve hayatın olağan akışına aykırıdır. Sosyal demokrasi anlayışımız gereğince sendikanın grev kararına saygı duyuyoruz. Yine sendikadan en temel hak olan çalışma hakkına saygı duymasını bekliyoruz. Günümüzün ağır ekonomik koşulları karşısında tüm emekçilerimizi korumak ve aynı zamanda Avcılar halkımızın huzur ve güven içinde hizmet almalarını sağlamak üzere tüm çaba ve imkanlarımızı seferber edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın haklarını vermek için tüm iyi niyetimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Aynı iyi niyet ve kararlılığı da sendikadan bekliyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)