ATV, Ölümlü Dünya'nın 'dolarını' sansürledi

2018 yapımı 'Ölümlü Dünya' filmini dün akşam ekrana getiren ATV, dizinin 'dolar' kısmına sansür uyguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turkuvaz Medya Grubu’nun televizyon kanalı olan ve hükümete yakınlığıyla bilinen ATV, uyguladığı sansürle gündeme geldi. 

2018 yapımı 'Ölümlü Dünya' filmini dün akşam ekrana getiren ATV, dizinin 'dolar' kısmına sansür uyguladı.

Söz konusu filmde, “Bu çocuk proteini nereden alacak? Diyelim mercimekten alacak, mercicek, nohut, bakliyat bunların hepsi ithalat kalemi baba. Hepsi kamyonla, tırla geliyor. Zaten akaryakıt dolarla. Dolar olmuş 4…” sözleri yer alırken, filmin ilgili bölümündeki sahnede ise "Dolar olmuş 4" sözleri sansürlendi.

Yönetmenliğini Ali Atay'ın yaptığı filmin başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Mehmet Özgür ve Özgür Emre Yıldırım yer aldı. Ölümlü Dünya, 26 Ocak 2018 itibarıyla film vizyona girdi.

ÖLÜMLÜ DÜNYA'NIN KONUSU

Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşamaktadır. Oysa gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesile kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışmaktadır. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulmalı ve peşlerindeki dev örgütü atlatabilmelidir...

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)