Atina'nın dışındaki sanayi bölgesinde yangın: Dokuz hava aracı ve 35 itfaiye aracı ile müdahale ediliyor

Atina'nın dışındaki bir sanayi bölgesinde yangın çıktı. Fabrikaların şu an risk altında olmadığı, yangına dokuz hava aracı, 35 itfaiye aracı ve 100'den fazla itfaiyeci ile müdahale edildiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'ın başkenti Atina'nın hemen dışındaki bir sanayi bölgesinin yakınlarında büyük bir yangın çıktı. Yangın nedeniyle tren seferlerinin sekteye uğradığı ve ulusal otobanın bir kısmının kapatıldığı açıklandı.

Parnitha Dağı'nın yakınlarındaki Varibobi banliyösünde çıkan yangına dokuz hava aracı, 35 itfaiye aracı ve 100'den fazla itfaiyecinin müdahale ettiği belirtildi.

BÖLGE HALKINA UYARI: PENCERELERİ AÇMAYIN

İtfaiye sözcüsü Vasilis Vathrakogiannis, yangının şu an için fabrikaları tehdit etmediğini ama gerektirdiği takdirde bölgenin tahliye edileceğini söyledi. Sivil Koruma yetkilileri de, bölgede yaşayanlara dikkatli hareket etme, evlerin içine kıvılcımların girmemesi için pencere ve kapıları kapalı tutma çağrısında bulundu.

YANGIN EVLERE SIÇRADI

Son gelen bilgilere göre Evia Adası ve Varibobi’de ormanlık alanlardaki yangın evlere sıçradı. Onlarca ev ve arabanın yandığı belirtilirken en az 7 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yangınlar nedeniyle Atina’nın bazı semtlerinde elektrik kesintileri başladı. Öte yandan Başbakan Kiriakos Miçotakis'in ise kriz müdahale merkezine geldiği öğrenildi.

BİRKAÇ GÜNDE 100'DEN FAZLA YANGIN ÇIKTI

Son 30 yılın en kötü sıcak hava dalgasının etkisi altında olan Yunanistan'da, rüzgar ve sıcak havanın da etkisiyle son birkaç günde 100'den fazla yangın çıktığı belirtildi. Yunan Sivil Savunması'ndan yapılan açıklamada "Yunanistan genelinde şu an 40 aktif yangın söz konusu" denildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Yunanistan yangın