Ataşehir'de boşaltılan sağlık merkezinin taşınacağı bina çürük iddiası

Ataşehir’de bir poliklinik depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılıyor. Sağlık merkezinin taşınacağı binanın ise çürük olduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Ataşehir Mustafa Kemal Aile Sağlığı Merkezi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle aynı mahallede bulunan Esatpaşa Sağlık Ocağı’na taşınmasını istedi. Yaklaşık 70 bin kişinin yararlandığı sağlık merkezinin taşınacağı binanın duvarlarının döküldüğü, demirlerin ise çürüdüğü görüldü. 

SAĞLIK OCAĞININ TAŞINACAĞI BİNA ÇÜRÜK ÇIKTI

Sağlık merkezinde görevli doktorlar, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine herhangi bir belge göstermediklerini, karot testinin yapılmadığını öne sürdü. Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret eden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise şu an kullanılan binanın boşaltılması için cumartesi gününe kadar süre verdi. İl sağlık müdürlüğü yetkilileri, sekiz katlı sağlık merkezinin yalnızca giriş katını kullanıma açık tutup diğer katları kapattı. 

DOKTORLAR İKİ GÜN HASTA ALMAYACAK

Bunun üzerine doktorlar, Ataşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştü. Doktorlar, görüşmeden herhangi bir sonuç alamadıklarını ve iki gün boyunca seslerini duyurmak için sağlık merkezine hasta almayacaklarını duyurdu. 

MUHTAR: GÖRÜŞMELER İÇİN ANKARA'YA GİDİYORUM

Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır, Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, “Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre İstanbul’da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 96 sağlık ocağı yıkılacak. Doktorlar da belli sağlık ocaklarına geçici bir süreliğine görevlendirilecek. Bu binalar yıkılacak, yerlerine yenileri yapılacak. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün gösterdiği binanın çürük yerlerini gördüm. Ben de yeni bir bina buldum. Onu önerdim. Yarın bu durum kesinleşecek. Bu konu için Ankara’ya gidiyorum. İnşallah bunu düzelteceğiz. Biz halkımızın yanındayız. Halkımızı mağdur etmeyiz. Kimsenin bir endişesi olmasın" ifadelerini kullandı. 

'HASTALARIMIZ, YAŞLILARIMIZ MAĞDUR OLACAK'

Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşayan Şafak K., "Sağlık ocağının buradan gitmesi, 70 bin kişinin ortada kalması demek. Sağlık hakkımız elimizden alınıyor. Doktorlara resmi bir belge gelmedi. Sadece sözlü olarak buranın cumartesi gününe kadar boşaltılması istendi. Burası 1999 depreminden sonra yapılan bir bina. Deprem şartları esas alınarak yapıldı. Mahalle halkı olarak doktorlara İBB’den gelip binanın sağlam olup olmadığını, analiz, örnek veya karot işlemleri yapıldı mı diye sorduk. Hiçbiri yapılmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da kimse gelip binayı incelemedi. Biz cezalandırıldığımızı düşünüyoruz. Hastalarımız, yaşlılarımız mağdur olacak" dedi.