Atakum Belediyesi'nin banka hesaplarına haciz konuldu

Samsun'da Atakum İlçe Belediyesi'nin banka hesaplarına haciz kararı verildi. CHP ve İYİ Parti üyeleri, belediye binası önünde toplanarak durumu protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Samsun'da CHP'li Atakum Belediyesi'ne 31 Mart yerel seçimlerinden sonra peş peşe hacizler gelirken, son olarak belediyenin banka hesaplarına İzmir 16. İcra Dairesi tarafından haciz konuldu. CHP ve İYİ Parti üyeleri, Atakum Belediyesi binası önünde toplanarak haciz kararına tepki gösterdi. Partililer, 'Sizin Hacziniz Bizim Dayanışmamız Var', 'Halkın Vicdanına Bloke Koyamazsınız' yazılı dövizler taşıdı.

Kamu hesaplarına haciz konulamayacağını açıklayan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, yaptıkları itirazın kabul edilmesine rağmen haciz işleminin kaldırılmadığını bu nedenle belediye çalışanlarına maaş veremediklerini söyledi.

'UYGULAMA HUKUK DIŞI'

İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, “Ben buradan sormak istiyorum. Bizden ne istiyorsunuz? Derdiniz ne? Atakum’un gelişmesini engellemek mi, yoksa millet iktidarının, millet ittifakının yükselmesini engellemek mi? Bundan mı korkuyorsunuz? Korkuyorsunuz. Korkunuzdan hukuk dışı uygulamalara başvuruyorsunuz. Biz sizi iyi tanıdık. Siz de bizi iyi tanıyın. Biz bu milletin bu vatanın aşığıyız. Biz Atakum’un Atakumlu’nun aşığıyız. Anladığınız dilden söyleyeyim. Ne yaparsanız yapın boş. Göklerden gelen bir karar var. Sizin adaletiniz şaşsa da Allah’ın adaleti asla ama asla şaşmaz. Bir hukukçu olarak sesleniyorum. Ortaya çıkardığınız hukuk faciasından vazgeçin usulüne uygun işlemler yapın. Bırakın biz de milletimize, Atakum’a hizmet edelim. Unutmayın ki Atakum’da her siyasi partiden insanlar yaşıyor. Bu kötülük onlara yapılıyor. Bugün yok saydığınız adalet bir gün size de lazım olabilir" dedi.

'BELEDİYENİN GIRTLAĞINI SIKTILAR'

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de burada yaptığı konuşmada, belediyenin 31 Mart seçimlerinden sonra haciz ve icralarla iş yapamaz hale getirilmek istendiğini ifade etti. "Atakum halkı 31 Mart seçimlerinde bir karar verdi" diyen Türkel, "Atakum Belediyesi'ni CHP'ye teslim etti. Ancak belediye başkanımız icra ve hacizlerle iş yapamaz hale getirilmek isteniyor. İller Bankası, belediye başkanımıza randevu vermiyor. Atakum halkını cezalandırıyorlar. Atakum halkı iradesini Cemil Deveci'den yana kullandı. Ama belediyenin araçları, şantiyeleri, makam odaları haczedildi yetmedi. Adeta iktidar tarafından, bürokratlar tarafından belediyenin gırtlağı sıkıldı. İktidar, altını çizerek söylüyorum. Bu iktidar zulmüdür, iktidar baskısıdır. Atakum Belediye başkanı çalışamaz hale getirilirken bir de İller Bankası çıktı. İller Bankasının görevi belediye hizmetlerinin önünü açmaktır. İller Bankası, Atakum Belediyesinin alt yapı kredilerini iki buçuk yıldır onaylamıyor. İller Bankası Genel Müdürü, 2.5 yıldır Atakum'un seçilmiş belediye başkanına randevu vermiyor" diye belirtti.

Türkel, Atakum Belediyesi'nin banka hesaplarına konulan haciz ile belediyede çalışan bin 300 personelin ekmeğiyle oynandığını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler samsun atakum haciz