Astsubay aldığı cezaya kızıp komutanını rehin aldı

Yunanistan'da bir astsubay, kendisine verilen ceza nedeniyle komutanını bir süre rehin tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da Aspropirgos şehrindeki 2'nci Paraşütçü Bölüğü bünyesinde görev yapan ve kendisine verilen ceza nedeniyle komutanını rehin tuttuğu iddia edilen bir astsubayın, polis müdahalesinin ardından gözaltına alındığı açıklandı.

KOMUATANLIK BİNASINA GİREREK SES BOMBASI ATTI

AA'nın aktardığına göre, kendisine verilen bir cezaya sinirlenen asker, komutanlık binasına girerek ses bombası attı. Yunanistan basınına yansıyan haberlerde, astsubayın daha sonra etrafa rastgele ateş açtığı ve komutanını bir süre rehin tuttuğu kaydedildi. Polisin müdahalesiyle son bulan olayda, astsubayın gözaltına alındığı belirtildi. 

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesi ise askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, astsubayın silahlarını teslim ederek olay yerinden ayrıldığını, bir askeri kampta meydana gelen olayın ardından astsubayın asker veya polis tarafından gözaltına alınmadığını yazdı. Olayda kimsenin yaralanmadığı bildirilirken, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un da olayla ilgili bilgi almak üzere bölüğe gittiği açıklandı. (DIŞ HABERLER)