Askere gidecek BTS üyelerine 'konser izni'

Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, K-pop grubu BTS'in askerlik yaparken de sahne alabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, pop müzik grubu BTS’in üyelerinin askerlik hizmetini yapmalarının konser vermelerine engel olmayacağını açıkladı.

Daha önceki yıllarda K-pop grubu BTS’in üyeleri Jin, Jimin, V, RM, J-Hope, Suga ve Jungkook’un ülkedeki iki yıllık askerlik hizmetinden muaf tutulması gündeme gelmiş, gerekçe olarak grubun ülkeye katkısı sunulmuştu. Ardından grup üyelerinin 30 yaşına dek askerliklerini erteleyebilecekleri belirtilmişti. Grubun üyesi olan Jin'in önümüzdeki yıl 30’uncu yaşına girmesi nedeniyle askerlik erteleme konusu yeniden tartışılmaya başlandı. Parlamentoda askerlik hizmetinin üç haftaya düşürülmesi üzerine oturumlar da yapıldı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Savunma Bakanı Lee Jong-sup son olarak, "BTS üyelerinin askerlik hizmetlerini yaparken konser de verebilmelerinin bir yolu bulunacak. Askere gitseler bile onlara yurt dışında konserleri varsa prova yapmak ve sahne almaları için şans verilebilir. Birçok insan askerlik görevini yapan sanatçılara kıymet verdiği için bu popülerliklerini daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)