Asker ve polisler 'taşımalı' oy kullandı, DEM Partili vekiller görüntüledi

Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ın ilçelerinde asker ve polislere taşımalı oy kullandırıldığı görüntüleri kayıt altına alan DEM Partili vekiller seçim yasaklarının ihlal edildiğini vurguladı.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde pek çok kentte, asker ve polisler okullara üniformaları ile getirilerek seçim yasakları ihlal edildi. YSK'nin söz konusu durumla ilgili mevzuatı, "Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri hariç, özel güvenlik görevlileri ve belediye zabıtaları gibi görevliler de dâhil olmak üzere resmî üniforma ve silah taşıyan kişiler, sandığın konulduğu bina, yapı ve bunların müştemilatına giremezler" derken bu yasak pek çok kentte ihlal ediliyor.

MA'nın haberine göre, Mardin'in Dargeçit ve Savur ilçelerinde, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Hakkari Yüksekova'da, Dersim Nazımiye'de, Şırnak merkezde polisler ve askerler okullara minibüs, otobüs ve zırhlı araçlarla getirildi, üniformalarıyla oy kullandı.

DEM Parti Milletvekilleri Ferhat Encü ve Kamuran Tanhan, otobüslerle Dargeçit Anadolu Lisesi ve Dargeçit Ortaokuluna taşınan asker ve polisleri kayıt altına aldı, duruma tepki gösterdi.

Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez de Şırnak'taki ihlale tepki gösterdi. DEM Parti, bu ihlallere ilişkin tutanak tutup itirazlarda bulundu.

DEM PARTİ SEÇİM ÖNCESİ UYARMIŞTI

DEM Parti, 32 yerde 54 bin 60 usulsüz seçmene itiraz etmişti. Asker ve polislerin taşındığı merkezlerin Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Batman, Ağrı, Muş, Iğdır, Kars, Urfa, Siirt, Mardin ve Dersim olduğu belirtilmişti.

Şırnak merkezdeki Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulunda nüfusu Şırnak'a kayıtlı tek bir seçmen olmadığı, tüm askerlerin bu okula alınmış olduğu iddia edildi. 

Duruma tepki gösteren Tanhan, yaptığı açıklamada “AKP’nin hırsızlığının resmini çekiyorum. Burada olmayan seçmenler buradaki kütüklere kaydedilip oy kullanmıştır. Arkamda görünen otobüsler AKP’nin hırsızlığının kanıtıdır. Buraya taşımalı seçmenlerle halkın iradesini gasp etmeye çalışan AKP iktidarı şunu iyi bilsin ki, biz bu seçimi kazanacağız. Hırsızlıklarınızla, dolanlarınızla baş edemedik ama bu seçimi kazanacağız” dedi.
 
Yapılanın suç olduğunu söyleyen Tanhan, asker ve polislere de “AKP’nin suçlarına ortak olmayın. Bu halk sizlere gereken cevabı verecektir” diye seslendi.

(HABER MERKEZİ)