Eczane çalışanlarına Covid-19 aşısı yapılmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı'nın "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında sağlık çalışanları, bakımevleri ve 90 yaş üstü bireylerin ardından eczane çalışanlarının aşılanmasına da başlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde Türkiye'de başlayan "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" doğrultusunda, eczane çalışanları da aşılanıyor.

Ülke genelinde 14 Ocak'ta ilk olarak sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde başlatılan aşılama çalışmaları çerçevesinde, bugün itibarıyla 1 milyon 97 bin 612 kişi aşılandı.

Covid-19 Aşılama Programı'na dahil edilmek üzere Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından ilaç ve eczacılık hizmetinin sunulmasında görev alanlar, 15 Ocak'ta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanlığına bildirildi.

AŞILAMA 15 GÜN SÜRECEK

Görüşmelerin ardından, Birlik tarafından iletilen sorumlu müdür (depo ve eczane), ikinci eczacı, yardımcı eczacılar, eczane çalışanları, hastane dışında çalışan kamu eczacıları, Bölge Eczacı Odası çalışanları, Türk Eczacıları Birliği ve Yurtdışından İlaç Temin Birimi personeli ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencileri için sisteme giriş işlemleri Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, bugünden itibaren 15 gün boyunca eczane ve ecza deposu çalışanları ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencileri aşılanacak.

Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı olan TEB İthal İlaç Birimi depo sorumlusu Süleyman Er, sağlık personeli olarak süreci çok yakından takip ettiklerini söyledi. Salgın sürecinde aktif görev yapmaya devam ettiklerini dile getiren Er, aşılanmanın salgınla mücadelede çok önemli olduğunu vurguladı. Er, "Bu süreçte çok tedbir alındı, hala da tedbirlere herkesin uyması lazım. Sağlık personeline aşı hakkı tanınması çok önemli. Bu kapsamda eczane çalışanlarına da hak tanınması çok iyi" dedi. (AA)