Aşı karşıtı müzisyen Eric Clapton, korona virüsüne yakalandı

Korona virüsüne yakalanan müzisyen Eric Clapton, Avrupa turnesinin bir kısmını iptal etti. Clapton, aşı karşıtı söylemleri ve aşı karşıtı gruplara yaptığı para yardımlarıyla gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz müzisyen Eric Clapton, korona virüsüne yakalandı. Aşı karşıtı olan ve aşı karşıtı gruplara destek veren 79 yaşındaki müzisyen, Zürih ve Milan’da planlanan konser etkinliklerini iptal etti.

Şarkıcının 8 Mayıs’ta Londra’daki Albert Royal Hall’da sahne aldığı esnada virüse yakalandığı düşünülüyor. Clapton’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Clapton’a doktorlar tarafından eğer seyahat etmeye ve konser vermeye devam ederse iyileşmesi gecikecektir dendi. Eric, bu hastalığı herhangi bir grup üyesine veya hayranlara geçirme konusunda endişe taşıyor” ifadeleri kullanıldı. 

Clapton, aşı karşıtı söylemleri ve aşı karşıtı gruplara yaptığı para yardımlarıyla gündeme gelmişti.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz sene mayıs ayında aşı olan Eric Clapton, AstraZeneca aşısının ağır yan etkilerini yaşadığını belirterek, bir daha çalamamaktan korktuğunu söylemişti. Sanatçı ayrıca, aşının güvenliği ile ilgili abartılı ifadeler olduğunu vurgulayarak "propaganda" nitelemesi yapmıştı.

Clapton, Covid-19 önlemlerine karşı daha önce de tepki göstererek karantina karşıtı bir şarkıda yer almıştı.