Asen Alüminyum'da işçiler sendikalaştıkları için işten atıldı: İşverenin silahla gözdağı verdiği iddia edildi

Kocaeli Dilovası Makine İhtisas OSB’de kurulu bulunan Asen Alüminyum’da sendikal örgütlenme sonrası 55 işçi işten çıkartıldı. Sendikacılar işverenin fabrikada havaya ateş açtığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak
KOCAELİ - Dilovası Makine İhtisas OSB’de faaliyet gösteren Asen Alüminyum fabrikasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlenmesi sonrası 55 çalışanın işine son verildi. Sabah saatlerinde fabrika kapısı önünde bekleme eylemi başlatan işçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak” dedi.

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, fabrika önünde işçilerle buluşarak fabrikada sendikanın tanınması, toplu sözleşme masasına oturulması ve işten çıkarılanların geri alınması için mücadeleye başladıklarını dile getirdi. 204 çalışanın bulunduğu fabrikada 113 işçi ile çoğunluk sağladıklarını söyleyen sendika başkanı Çiftçi, 6 Mayıs tarihinde yetki çoğunluğu için bakanlığa başvurduklarını ve dün itibariyle haklarını aldıklarını belirtti.

'TÜFEKLE HAVAYA ATEŞ ETMİŞ'

Bu süre zarfında işveren yetkililerinin işçilere ağır mobbing uyguladığını anlatan Çiftçi, “Biz fabrika önünde eylemdeyken işveren içeride işçileri sendikadan istifaya zorluyor” dedi. Hatta işveren yetkilisi bir kişinin geçtiğimiz günlerde fabrika içerisinde işçiye gözdağı vermek için tüfekle havaya ateş ettiğini öne süren Selçuk Çifçi, “Sorduğumuz zaman kuşları korkutmak için ateş ettiğini söyledi. Böyle bir bahane olamaz. Hangi çağda yaşıyoruz?” ifadelerini kullandı. Eylemdeki işçiler ise zafer kazanana kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

Asen Alüminyum fabrikası önündeki hak mücadelesi sloganlar ile devam ediyor.