‘Arsam yıkıldı’ diyen kadına İmamoğlu’ndan çağrı: 'Tatilde değilim, beni arasın'

İstanbullu bir seçmenin AK Parti'nin adayı Kurum'a sarf ettiği, "Beyefendinin tatilden dönüp imza atmasını bekliyoruz" sözlerine İBB Başkanı İmamoğlu yanıt verdi: "Tatilde değilim İstanbul'dayım."

Google Haberlere Abone ol

DUVARİstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kent Lokantaları'nın 10’ncusu Pendik Batı Mahallesi’nde açıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı ile açılış törenine katıldı.

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un TOKİ mağdurlarıyla ilgili ortaya çıkan videosuna yorum yapan İmamoğlu, "Toplumla yüz yüze gelmek, her zaman burun buruna sohbet etmek biraz alışkanlık ister. Diyalog biçimi kolay değildir. Biraz zamana ihtiyacı var. Bir alışma dönemi yaşayacak, zaten o kadar yaşayacak. 31 Mart'tan sonra görevine geri döner herhalde" dedi.

Kurum’a “Beykoz'da arsam var, 5 yıldan beri kentsel dönüşüme girecekti. Beyefendinin tatilden dönüp imza atmasını bekliyoruz. Kurtarın bizi” diyen kadının sözleri de İmamoğlu'na soruldu.

Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin, "İlk gün sordurdum, böyle bir yer yok. Buradan çağrı yapıyorum. Hanımefendi lütfen bizi arayın. Ben tatilde değilim, İstanbul'dayım. Beni gün içinde aramazsa bu işin sağlam bir kurgu olduğuna inanacağım" ifadelerini kullandı.

Lokantalarla ilgili konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Burada Kent Lokantası hizmete girecek. Gönlümüz şunu ister: İstanbul'da çok sayıda Kent Lokanta açmak elbette istemez. Ama bugünün koşullarında, başta öğrencilerimizin ve özellikle birçok vatandaşımızın buralarda bir acil ihtiyacının giderildiğinin farkındayız. Aslında yoksulluk, toplumun şu an yaşadığı bu derin sıkıntı anında, biz de kamunun vicdanı olarak, insanlarımıza burada kuvvet veriyoruz. Görüyoruz; yüzde 70’e yakın öğrenciler ve büyük bir bölümünü, özellikle emekli büyüklerimizi kapsayan bir hizmet alanına dönüştü. Bu hizmet alanı, bir ihtiyaçtan doğmuştur. Bu memleketin zenginleştiği ölçüde, adil bir şekilde paylaşımın olduğu günlere ihtiyacı vardır. Zenginleşmenin ve adil bölüşmenin olacağı yer; ancak adaletle, ancak demokrasiyle mümkündür. Sizlerin arzusu budur çünkü. Sizler, çocuklarınızın güzel bir ülkede, güzel bir İstanbul'da yetişmesini istiyorsunuz. Onu da biliyoruz.”

 

YEMEK 40 LİRA SADECE TATLI EKSTRA: Burada gördüğünüz üç öğün yemek, 40 lira. Sadece tatlı ekstra. Ekmeğini, suyunu veriyoruz. Ve kırk lira. Genelde yemek kalitemiz çok yüksek ve besleyici. Zaten bütün süreç burada planlanırken, arkadaşlarım, özellikle besleyici tarafını önemsiyorlar ve ona göre bir menü çıkartılıyor. Burada tabii ciddi bir emek var. 10’ncu lokantayı açtığımızı söyleyeyim. Burada günde 700 kişiye hizmet ediyoruz, 700 öğün veriyoruz. Yaklaşık her gün 7000’in üstüne çıkan insanımızı burada misafir etmiş oluyoruz. Sayısını arttırmak elbette istiyoruz, ama tabii sürdürülebilir olması ve kaliteyi ve doğru noktada açmayı da ihmal etmeme gayreti içindeyiz. Bu kapsamda arkadaşlarım araştırmacı. Çok talep olması, bu hizmetimizin ne kadar doğru bir hizmet olduğu anlamına geliyor. Ama bir yanıyla da üzüyor bizi. Böyle bir ihtiyaç var.

 

Tabldot dağıtımının ardından ilk müşterilerin masasına konuk olan İmamoğlu, öğle yemeğini, çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan gençlerle birlikte yedi. Bu sırada Hatay’dan geldiğini belirten İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Simay Gök ile İmamoğlu arasında ilginç bir diyalog yaşandı. 6 Şubat 2023 depremlerine Hatay’da yakalandığını belirten Gök, “Deprem zamanı yurtların açık olması da gerçekten çok güzel bir şeydi. Ben depremde Hatay'daydım. 1 ay çadırda kaldım. İnanın bana; burada yurdumun olduğunun bilinmesi, sürekli aranıp, ‘İstediğin zaman gelebilirsin’ denilmesi… Yani artık o psikolojiye dayanamıyordum. Ve buraya gelip, söylediğiniz gibi yarı zamanlı bir işte çalışmaya başladım. Kafamı dağıttım. İnanın; o kadar çadırda kaldıktan sonra, o kadar değerli geliyor ki bir sıcak yatakta uyumak. Gerçekten bunun için teşekkür ederim. Birçok arkadaşımı başka yurtlarda bu açıdan mağdur oldu. Gerçek bir yuva gibi hissettirebiliyorsunuz yurtlarda. Bunun için teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Gök’e geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu da “6 Şubat’ta Hatay’dayız. Yıldönümünde gideceğiz, bir lisenin temelini atacağız. Orada bir lise yapıyoruz Kırıkhan'da. Samandağ’da sahildeki bir türbenin çevresini düzenliyoruz” karşılığını verdi.