Arnavutköy'de kapıda kalan yaşlı çifte yeni ev

Arnavutköy'de dışarıda oldukları sırada ev sahibinin kilidi değiştirmesi sebebiyle kapıda kalan Altıparmak ve Ayşe Doğan çifti, yeni evlerine taşındı.

Altıparmak ve Ayşe Doğan çifti, ev sahibi nedeniyle kapıda kalmıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Arnavutköy'de kiracı olan Altıparmak ve Ayşe Doğan çifti, ev sahibinin kapı kilidini değiştirmesi nedeniyle sokakta kaldı. Polise gidip yardım isteyen Doğan çiftine Arnavutköy Kaymakamlığı Sosyal Yardım Vakfı ve Arnavutköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün iş birliği ile yeni ev kiralandı. 

Arnavutköy Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin Doğan çiftine kira yardımında da bulunulacağı ifade edildi.

EV SAHİBİNE KONUT DOKUNULMAZLIĞINI İHMAL SUÇUNDAN İŞLEM YAPILDI

DHA'nın haberine göre, Arnavutköy'de kiracısı olan yaşlı çifti tahliye etmek isteyen ev sahibi, dışarıda oldukları sırada dairenin giriş kapısının kilidini değiştirmişti. Akşam eve gelen Altıparmak ve Ayşe Doğan çifti, evlerine giremeyince gözyaşlarıyla polisten yardım istedi. Arnavutköy Kaymakamı'nın girişimleriyle yaşlı çift evlerine geri dönmüş, ev sahibine de konut dokunulmazlığının ihlali suçundan işlem yapılmıştı. Doğan çifti, yaşadıklarından sonra gündem olmuş, çok sayıda yardım teklifi gelmişti. 

 Arnavutköy Kaymakamlığı Sosyal Yardım Vakfı ve Arnavutköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Altıparmak ve Ayşe Doğan çifti için Adnan Menderes Mahallesi'nde kiraladıkları 2+1 daireyi eşyalarıyla birlikte bugün teslim etti. Yeni evlerine yerleşen Doğan çifti, çok mutlu olduklarını ifade etti. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Ulaş, yaşlı çiftin tüm ihtiyaçlarının Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı ve Belediye Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nce karşılandığını söyledi. Mahalle Muhtarı Ercan İka, Doğan çiftinin artık kendilerine emanet olduğunu, her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

'TELEVİZYONA ÇIKTIĞIMIZ İÇİN ÇOCUKLARIMIZ BİZDEN UTANDI'

Doğan çifti, kendilerine yardımcı olan tüm kurum ve hayırseverlere teşekkür ederken, bu süreçte çocuklarının kendilerini aramadığını söyledi. Çocuklarının, televizyona çıktıkları için kendilerinden utandığını söyleyen Ayşe Doğan, "Yalnızca mühendis olan torunum geldi bizleri ziyaret etti. Ama o da gitti ve bir daha gelmedi" dedi.

Eşi Altıparmak Doğan'ın yıllarca çalışıp ailesine baktığını söyleyen Ayşe Doğan, "Sokaklardan hurda bile topladı. Oğullarım bir gün olsun, 'Baba neden hurda topluyorsun' demedi" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)