Arjen Ari şiirlerini anlatan ‘Bîraxane’ destek bekliyor

Arjen Ari’nin şiirlerini anlatan 'Bîraxane' filminin yönetmeni Bilal Korkut, filmin post-production aşaması için Fongogo üzerinden destek kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt şair Arjen Ari'nin şiirlerini konu edinen 'Bîraxane' filminin yönetmeni Bilal Korkut, fongogoda destek kampanyası başlattı. Korkut, Kürt yönetmenlerin yaşadıkları ekonomik sorunlara dikkat çekerek, "Kürt yönetmenler böylesi ağır yükün altından kalkabilmek için farklı yollar deniyor. Bunlardan birisi de Fongogo ve İndiegogo gibi platformlardır" dedi.

Korkut, Fongogo'da başlattığı yardım kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sinema alanında sanatsal çalışmaların hayata geçirilmesinde önemli bir konu da maddi desteğin sağlanmasıdır. Böylesi sorunlar Kürtler için çok daha meşakkatli bir şeye dönüşüyor. Sanatsal işlerinin yürümesi için birçok sanatçı sivil toplum kuruluşları üzerinden belli bir yol kat ediyor. Ancak yine de yetersiz kalınabiliyor. Dolayısıyla Kürt yönetmenler böylesi ağır yükün altından kalkabilmek için farklı yollar deniyor. Bunlardan birisi de Fongogo ve İndiegogo gibi platformlardır. Bu yollarla sanatsal işlerine destek çağrısı yapabilmektedirler. Bilal Korkut da bu yolu denemiş ve Arjen Ari’nin şiirlerinden esinlenen Kürtçe bir film olan Bîraxane ile Fongogo platformu üzerinden sinemaseverlerden destek bekliyor."

'Bîraxane' filmi için buradan destek olabilirsiniz: https://odul.fongogo.com/Project/birahane-filmi-post-produksiyon#Backers