Arjantin'de polisi öldüren mahkumu öperken yakalanan yargıca soruşturma açıldı

Arjantin'de bir yargıç, bir polisi öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan bir mahkumu öperken kameralara yakalandı. Mahkumun cezasını da hafifletmeye çalışan yargıç hakkında soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin'de bir yargıç, bir polisi öldürmekten müebbet hapis cezası alan mahkumu öperken cezaevi kameralarına takıldı. Dava sırasında da mahkumun cezasını düşürmeye çalıştığı belirtilen yargıç hakkında soruşturma başlatıldı.

Chubut eyaletinde yargıç olan Mariel Suarez'in, 29 Aralık günü cezaevinde ziyaret ettiği mahkum Cristian 'Mai' Bustos'u öptüğü görüntüler Arjantin basınına sızdı. Yerel basındaki haberlere göre, Bustos bundan bir hafta önce, 2009'da cezaevinden kaçtığı için kendisini tutuklamaya çalışan polis Leandro Roberts'ı öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Suarez ise üç kişilik yargıç heyetinde müebbet hapis cezasına karşı çıkan tek isim olmuş, karar cezayı indirmeye çalışmıştı.

Görüntülerin sızması sonrasında Suarez hakkında 'uygunsuz davranış' nedeniyle soruşturma açıldı. Chubut Yüksek Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, "Soruşturmada bir yargıç ile son derece tehlikeli olup yakın zamanda hüküm giyen bir mahkum arasındaki görüşmenin sebepleri araştırılacak" denildi; etik yasaların ihlal edilip edilmediğinin inceleneceği belirtildi.

Bazı yaptırımlarla karşılaşma ihtimali bulunan Suarez ise görüşmenin yazmakta olduğu kitap nedeniyle gerçekleştiğini savundu. Mahkumla arasında 'duygusal bir ilişki olmadığını' savunan Suarez, "Onu ilk kez görmüştüm ve ceza hakkında konuştuk. Ona bir kitap yazdığımı ve kendisiyle söyleşi yapacağımı söyledim" dedi. Suarez, "Bana şahsi şeyler anlattı ve dövmelerini gösterdi. Bir araştırmacı gazetecilik çalışması yapmak istiyorum. Proje konusunda mutlu oldu çünkü uzun yıllar sonra ne olduğunu anlatabilecekti" diye konuştu. Suarez, mahkumu niçin öptüğüne açıklık getirmedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Arjantin yargıç etik