Arjantin ve Uruguay'da şiddetli fırtına: 16 kişi hayatını kaybetti

Arjantin'in başkenti Buenos Aires ile Bahia Blanca liman kentini vuran şiddetli fırtına sebebiyle 14 kişi yaşamını yitirdi. Komşu Uruguay'da da iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Arjantin'de hızı saatte 150 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Buenos Aires'in yaklaşık 570 kilometre güneyindeki Bahia Blanca liman kentini vuran fırtına, burada binalara zarar verdi ve elektrik kesintilerine neden oldu. Şiddetli fırtına ardından başkente doğru ilerledi.

BBC'nin haberine göre, komşu Uruguay'da da iki kişinin ölümüne sebep olan fırtına, Bahia Blanca kentine ulaştıktan sonra buradaki bir spor merkezinin yıkılmasına sebep oldu. Bir paten yarışması sırasında yaşanan olayda 13 kişi hayatını kaybetti. Spor merkezinde 14 kişinin de yaralandığı belirtilirken, itfaiye ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Buradan Buenos Aires'e ilerleyen fırtına sebebiyle başkentte 16 Aralık Cumartesi gecesi can ve mal kaybı riski nedeniyle 'turuncu alarm' verildi.

'HAYATIMDA HİÇ BU KADAR BÜYÜK BİR FIRTINA SESİ DUYMAMIŞTIM'

Fırtına sebebiyle Moreno kasabasında dün erken saatlerde düşen bir ağacın altında kalan bir kadının da yaşamını yitirdiği bildirildi. Sosyal medyada ve yerel basında paylaşılan görüntülerde ise Buenos Aires yakınlarındaki Aeroparque Havalimanı'nda rüzgarlar sebebiyle park halindeki bir uçağın sarsıldığı görüldü. Uçağa binmek için kullanılan merdivenlerin de rüzgarda sürüklenerek bir bagaj taşıyıcısına çarptığı kameralara yansıdı.

Fırtına sırasında Buenos Aires'te olan 25 yaşındaki İngiliz Clorrie Yeomans, yerel saatle 03.00 sıralarında uyandığını ve 'hayatında duyduğu en büyük fırtına sesini duyduğunu' anlattı. "Sonra dışarıdan araba alarmları ve bir çarpma sesinin geldi" diyen Yeomans, "Kasırga gibiydi. Binanın hareket ettiğini düşündüm. Gidip evin diğer tarafındaki banyoda oturdum çünkü bir ağacın balkonumun üzerine yıkılacağından korktum" diye konuştu.

Yeomans, bazı yolların yıkılan ağaçlar sebebiyle tamamen kapandığını, pazar akşamı itibarıyla ise sokakların çoğunun temizlendiğini ve toplu taşımanın kısmen çalışmaya yeniden başladığını söyledi.

Öte yandan, Devlet Başkanı Javier Milei, beraberindeki bazı bakanlarla birlikte fırtınanın yarattığı hasarı yerinde incelemek için Bahia Blanca'ya gitti. Arjantin Devlet Başkanlığı Ofisi, hükümetin 'mağdurlara yardımcı olmak ve hasarı kontrol etmek için bölgesel ve yerel yetkililerle birlikte çalıştığını' bildirdi. (DIŞ HABERLER)