Argonotlar Almanak 2022 yayımlandı

Yıl boyunca Argonotlar'da yayımlanan eleştiri, söyleşi ve güncel sanat tartışmalarını bir araya getiren Argonotlar Almanak 2022 yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şubat 2020’de kurulan bağımsız ve çok sesli güncel sanat yayını 'argonotlar.com', Argonotlar Almanak 2022 çalışmasıyla ilk basılı yayınını çıkardı. Argonotlar Almanak 2022’de yıl boyunca internet sitesinde yayımlanan 29 eleştiri yazısı, 18 söyleşi, 15 gündem ve tartışma yazısı ile özel içerikler yer alıyor.

Argonotlar Ajanda üyesi galeri ve kurumların 2022 yılı boyunca gerçekleştirdiği sergilerin listesinin de yer aldığı Almanak, yılın güncel sanat ortamına dair bir özet sunmayı hedefliyor. Tasarımını Volkan Şenozan'ın yaptığı Almanak'ın kapağında ise Cansu Yıldıran'ın Shelter (2018) serisinden bir fotoğraf yer alıyor.

Argonotlar Kurucu Yayın Yönetmeni Kültigin Kağan Akbulut, Argonotlar Almanak 2022’nin giriş yazısında şöyle diyor:

“Argonotlar üç yılı geride bıraktı. Bu süreçte yüzlerce telifli eleştiri yazısı ve söyleşi komisyon ettik, onlarca Kütüphane içeriği yayınladık, Türkiye Sanat Tarihine Çoğul Bakış yazı dizisine başladık, queer/feminist sanata dair onlarca özel içerik hazırladık. Binlerce sosyal medya ve e-bülten içeriği paylaştık. Türkiye sanat dünyasında dikkat çeken bir yer edindik. Amacımız bağımsız eleştirinin, sanat gazeteciliğinin yeniden ayağa kalkması için katkı sunmaktı. Elinizde tuttuğunuz ya da çevrimiçi ortamda gördüğünüz Argonotlar Almanak 2022 ile yeni bir aşama katettiğimizi düşünüyorum. Sivil toplum, medya ve sanat dünyasının ortak katkısıyla Türkiye’de yeni ve bağımsız bir sanat yayını doğdu. Bu yayını devam ettirmek hepimizin elinde! Amacımız önümüzdeki yıllarda da her yılın ocak ayında bir önceki yılın almanağını yayınlamak.”

Almanak’ın basılı kopyasını edinmek isteyenler, Türkiye’de regl yoksunluğuyla mücadele eden, Şubat 2022’de yaşanan ve 11 ili etkileyen depremler sonrası çalışmalarını deprem bölgesinde yoğunlaştıran Konuşmamız Gerek Derneğine bağış yaparak sahip olabilecekler.

Argonotlar Almanak 2023’ün çalışmaları devam ederken ‘Telif Kumbarası’ kampanyası da yeniden hayata geçirildi. Argonotlar Almanak 2023 ve önümüzdeki yıl boyunca yazarların teliflerini karşılayabilmek amacıyla başlatılan ‘Telif Kumbarası’ kampanyasının detaylarına internet sitesinden ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)