Araştırma: İş dünyası Z kuşağına hazır değil

Çalışan Gelişimi Gündemi 2023 araştırmasının sonuçlarına göre İK liderlerinin yüzde 82’si, şirketlerinin 2030’un İK ihtiyaçlarına hazır olmadığını belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan kaynakları profesyonelleri, İstanbul’daki HR Towards 2030’da buluştu. İnsan kaynaklarının 2030 vizyonunun ele alındığı zirvede, Çalışan Gelişimi Gündemi 2023 araştırmasının sonuçları da açıklandı. Mayıs ayında yapılan, İnsan kaynakları profesyonellerinin hem insan kaynaklarının 2023 yılı gündemine hem de 2030 vizyonlarına ışık tutması hedeflenen araştırmanın öne çıkan bulguları şöyle:

İnsan kaynakları liderlerinin yüzde 82’si, şirketlerinin 2030’un insan kaynakları ihtiyaçlarına hazır olmadığını belirtiyor. Daha da önemlisi, Z kuşağının 2030 yılına kadar işgücünün yüzde 30'unu oluşturması beklendiği halde, insan kaynakları liderlerinin yüzde 72’si, şirketlerinin yaşam tarzları ve farklı çalışma tercihleri ile geleceğin iş dünyasına şekil verecek Z’lere henüz hazır olmadığını söylüyor.

Çalışan Gelişimi Gündemi 2023 Araştırması’na göre, insan kaynakları liderleri, sınırların kalktığı bir dünyada çalışanların çoklu dil becerilerinin çok önemli olduğu konusunda hemfikir. İşyerinde İngilizce yeterliliğinin hem bugün hem de yarın önemli olacağı düşünülürken, global ölçekte geçerliliği olan bir testle işyerindeki İngilizce yeterliliğini ölçmenin önemine de dikkat çekiliyor.

İnsan kaynakları liderlerinin yeni mezunlardan ilk beklentileri özgünlük, kişisel gelişime açıklık ve teknoloji bilgisi olarak sıralanırken, yüzde 98’si çoklu dil becerilerinin öneminin altını çiziyor. İnsan kaynakları liderleri için 2030 yolculuğunda öne çıkan 3 kilit kelime ise dijital dönüşüm, çeviklik ve veri oldu.